Парното по-евтино от утре

5894
Парното по-евтино от утре

Цената на топлинната енергия намалява от понеделник с процентите, които ДКЕВР беше планирала още преди седмица.

Това съобщиха от енергийния регулатор, след като в четвъртък взеха окончателното си решение. Новите цени ще важат до края на юни.

Така в София, където са концентрирани най-много клиенти на топлофикационната услуга, парното и топлата вода поевтиняват с 3,83% от 1 април до 96,13 лв. на мегаватчаса с включен ДДС.

Столичната "Топлофикация” ще има ново ръководство, което ще бъде избрано с конкурс. Това реши вчера общинският съвет след двучасов дебат за състоянието на дружество.

Махнаха цялото ръководство на Топлофикация София

Ръководството на "Топлофикация София" ще бъде сменено. Новото ще бъде избрано с конкурс, реши Столичният общински съвет и натовари пр...

От 1 април 2013 г. поевтинява парното и във Варна. Клиентите на „Далкия Варна“ ЕАД ще се възползват от намаление на цената на топлинната енергия в размер на 4,48 лева с ДДС за 1 МВтч., съгласно решение на ДКЕВР от 28 март. Причината е в намаляването на цената на природния газ.

Спрямо 1-ви януари 2013 г., цената е с 12,6% по-ниска. Това е третото поредно намаление на цената на топлинна енергия за последната година, като за периода от 1 април 2012 г. до 1 април 2013 г. спадът е с общо 21,76 лева за 1 МВтч. с ДДС, равнявайки се на - 20%,съобщават от дружеството.

"В период на недоволството от високи сметки за електрическата енергия, отоплението чрез централизирано топлоснабдяване става се по-конкурентно", коментира Тодор Николов, изпълнителен директор на "Далкия Варна" ЕАД". Компанията напомня, че част от политиката на управление е стриктното прилагане на Хартата на клиента, приета след придобиването на Дружеството от „Далкия Интернационал“ през 2007 г. Според Иван Стоилов, ръководител клиенти, топлопреносна мрежа и развитие в "Далкия Варна" ЕАД, трите основни цели на Хартата са: да се гарантира най-добрата цена на топлинна енергия, да се предоставя най-добрата услуга и да се проявява грижа за жителите на Варна, които ползват услугите на Далкия.

Примери за това са политиката на прозрачност на Дружеството, утвърдена чрез месечното отчитане на реалното потребление за 100% от клиентите, търговската политика, която стимулира лоялните абонати и подобряването на качеството на услугата,посочват още от дружеството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика