Работодатели сезираха Европейската комисия

3565
Работодатели сезираха Европейската комисия
Снимка: Getty Images

Четирите представителни на национално равнище работодателски организации – АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, изпратиха жалба до Европейската комисия, с която сигнализират Комисията за нарушение на правото на Общността относно държавните помощи чл. 87, §1 от Договора за създаване на Европейската общност.

Нарушението на посочената разпоредба се изразява в неправомерна държавна помощ при изкупуване от българско държавно дружество НЕК ЕАД на електрическа енергия, произведена от две частни компании - „Ей и Ес 3С Марица Изток 1” ЕООД и „Контур Глобал Марица изток 3” АД.

Над 100 работодатели на прокурор заради укрити осигуровки

Най-малко 100 работодатели отиват на прокурор заради укрити осигуровки. От тази година укриването на здравни и социални вноски в голе...

В жалбата се посочва, че гореизложените проблеми са установени и от български държавни органи: Комисия за защита на конкуренцията (в нейно Решение №800/03.07.2013, копие от което прилагаме към настоящата жалба), и Държавна комисия за енергийно и водно регулиране (сега Комисия за енергийно и водно регулиране) в неин сигнал до Европейската комисия.

В жалбата си до Европейската комисия работодателските организации настояват Комисията да установи нарушението на чл. 87, §1 от Договора за създаване на ЕО, както и да предостави информация за хода на процедурата по сигнала за същите нарушения, изпратен от ДКЕВР.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика