Сметките за ток за октомври може да са по-високи, предупреждава ЧЕЗ

38865
Сметките за ток за октомври може да са по-високи, предупреждава ЧЕЗ

Ниските температури ще се отразят на месечните сметки за ток, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Възможно е месечните фактури да бъдат по-високи, заради нетрадиционно ниските температури за сезона.

Код оранжево за студено време е обявен в много от общините на територията, обслужвана от компанията. Данните на дружеството показват, че товарите по мрежата се покачват, което означава, че консумацията на електроенергия нараства.

„Стремим се нашите клиенти да бъдат максимално информирани. Важно е да знаят, че необичайно ниските температури за този период от годината, ще се отразят на месечните им сметки за електроенергия. Разбира се, всичко зависи от индивидуалната консумация на всяко едно домакинство“, каза Димчо Станев, Директор „Обслужване на клиенти“ в ЧЕЗ България. Той посъветва клиентите да уплътнят дограмата в жилищата си и да предприемат други мерки, които биха намалили консумацията, респективно сметките за електроенергия.

Междувременно днес в 26 населени места в страната бяха измерени отрицателни температурни рекорди, съобщиха от НИМХ. На места термометрите са отчели най-ниски температури от 100 години насам.

Най-студено е било в Казанлък - минус 4 градуса, предишният рекорд е бил 0,3 градуса през 1979 г. В София тази сутрин измереният температурен рекорд е 0 градуса. Предишният рекорд за днешния ден е бил през 1989 г. - 0,5 градуса. В Пловдив днес са измерени минус 2,4 градуса - предишният рекорд е 2 градуса през 1947 г. В Пазарджик термометърът е показал минус 1,6 градуса, във Варна е отчел 3,2 градуса, а в Плевен -  минус 1,4 градуса.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика