Станишев търси баланса между българския енергиен сектор и българските потребители

24337
Станишев търси баланса между българския енергиен сектор и българските потребители
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев при днешната си визита в Перник посети и ръководството на "Стомана" - Перник.

"С ръководството обсъдихме най-вече състоянието на предприятието, защото като цяло то е едно от най-големите производители в България, да не говорим какво означава за Перник - работните места, заплатите на хората", заяви Станишев.

Станишев: Лъжа е, че брат ми има общо със случая „Карадере”

Не е вярно, че брат им има концесии за строеж в местността Карадере. Българските медии пишат какви ли не лъжи, спекулации и глупости. Н...

По думите му ръководството е поставило въпроса с цената на тока. "Търсим решение за подобряване на възможностите за потребителите на електроенергия, които са големи и индустриални", съобщи лидерът на социалистите. По думите му има създадена работна група към министъра на икономиката и енергетиката, като до края на април, в диалог с големите потребители на електроенергия, с НЕК, с ЕСО ще представят по-цялостен модел на ценообразуването, така че българската продукция да бъде конкурентноспособна и да се намери балансът между българския енергиен сектор и българските потребители - както индустриални, така и битови. Той допълни, че на следващото заседание на енергийната комисия ще бъдат поканени представители на ДКЕВР, за да се обсъдят проблемите и да има предвидимост в решенията на регулатора в тази област.

Станишев обяви и, че е поставил пред ръководството на предприятието въпроса за спонсорството на пернишкия футболен отбор "Миньор". "Очакваме такива големи компании да се ангажират с обществени каузи, в това число и спорта", каза още Станишев.

На срещата с ръководството на "Стомана" - Перник присъстваха още народните представители от ПГ на КБ: Станислав Владимиров, Евдокия Асенова, Таско Ерменков и председателят на Областния съвет на БСП-Перник Ненко Темелков.

Източник: БГНЕС

Станишев: България трябва да защити правата на българите в Украйна

Основно задължение на България е да защитим правата на българите, живеещи в Украйна. Това заяви във видеообръщение лидерът на БСП и П...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика