Варна се сдоби с френска инвестиция за газови находища

24244
Варна се сдоби с френска инвестиция за газови находища
Снимка: БГНЕС

Франция ще инвестира 250 млн. евро в проучване на газови находища край Варна. Това стана ясно след среща на френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан с кмета на морската столица Иван Портник, предаде Стандарт Нюз.

Инвестицията е на френската компания „Тотал", която заедно с австрийски и испански партньори ще стартира проучване за газови находища.

Шистовият газ - енергийна алтернатива или природна катастрофа? (втора част)

Шистовият газ отдавна е щекотлива тема в България. Според мнозина специалисти той може да е решение на енергийната зависимост на Бълга...

"Много съм горд да обявя, че средствата ще бъдат вложени скоро и нашето присъствие във Варна ще бъде още по-стабилно", коментира Н. Пр. Ксавие Лапейр дьо Кабан. Дейностите по реализирането на проучванията се очаква да започнат през януари.

Кабан, който е за първи път във Варна след встъпването си в длъжност през октомври тази година, изрази задоволство и от дейността на франкофонското училище в морската столица, в което се обучават повече от 130 деца. Посланикът открива и изложба на Жул Паскин, известен френски художник с български произход от Видин, в Градската художествена галерия.

По време на срещата посланикът изрази пълна подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 година, както и задоволство от активното и ползотворно партньорството с общината по проекти, свързани с превенцията на трафика на хора.

 

Шистовият газ - енергийна алтернатива или природна катастрофа?

Шистовият газ отдавна е щекотлива тема в България. Според мнозина специалисти той може да е решение на енергийната зависимост на Българ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика