Започна представянето на кандидата на ПФ за гуверньор на БНБ Григорий Вазов

11845
Започна представянето на кандидата на ПФ за гуверньор на БНБ Григорий Вазов
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на Патриотичен фронт започна представянето на кандидата си за Управител на Българска народна банка (БНБ) Григорий Вазов, съобщиха от пресцентъра на ПФ.

В сградата на Народното събрание бяха проведени срещи с представители на работодателските организации и на синдикатите. Вазов бе представен от съпредседателите на Патриотичен фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов и на финансовия министър Владислав Горанов.

От утре ръководството на Патриотичен фронт ще представи кандидата си и на срещи с парламентарно представените политически сили. Предстои Григорий Вазов да бъде представен и на премиера Бойко Борисов.

Парламентарната група на Патриотичен фронт издигна номинацията на Григорий Вазов за управител на БНБ, тъй като неговите професионални качества и биография отговарят напълно на условията за заемане на този пост.

Припомняме, че на 10 юни Патриотичният фронт представи кандидатурата на Вазов за гуверньор на БНБ.

Патриотичният фронт предлага Григорий Вазов за управител на БНБ

ПГ на Патриотичния фронт предлага Григорий Вазов за управител на Българска народна банка, предаде „Фокус”. Това беше обяве...

Първоначално единствената официална номинация беше тази на Димитър Радев, който е съветник в Международния валутен фонд (МВФ) и кандидатура на ГЕРБ. По-късно банкерът Камен Захариев, член на Комитета по управление на риска на ЕБВР, направи първото си изявление пред медиите и се представи като независим кандидат, а на 9 юни Движение България на гражданите" съобщи, че издига кандидатурата на финансиста Бисер Манолов за управител на БНБ.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика