70% от случаите на детска агресия се дължат на конфликти в семейството

8891
70% от случаите на детска агресия се дължат на конфликти в семейството

Близо 70 процента от случаите на агресивното поведение на децата в училище, по които работят отделите на агенцията за закрила на детето, се дължат на конфликти в семейството.

Това показват най-новите данни на Държавната агенция за закрила на детето, представени на кръгла маса "Родителите - конфликтите - агресията и закрилата на децата" в парламента.

Като част от борбата с агресията МОН въвежда една смяна за учене в училище

До 2021 г. ще има едносменен режим в училищата. Това се прави с цел да се подобри времето за отдих и извънкласни занимания на учениците...

Нереформираната училищна среда, липсата на подготвени преподаватели и подпомагащи специалисти са сред най-сериозните причини за детската агресия. Това пък е мнението на психолозите.

Данните на държавната агенция са получени след планова проверка на дирекциите за социално подпомагане в половината от страната в последните месеци.

"Проверени са 42 дирекции, които работят под над 11 000 случая. 70% от случаите на детската агресия в училище, обследвани от дирекциите за закрила на детето, са пряко свързани с конфликти в семейството", отбелязва Офелия Кънева, председател на Държавната агенция за закрила на детето.

По думите ѝ това са хиляди случаи. Неизбежно това рефлектира и в учебната среда. "Неизбежно рефлектира в агресия в рамките на учебния час и извън него на територията на училището", добави още тя.

Образователният министър: Не е желателно да се освобождават млади учители

Кодексът на труда допуска краткосрочно ангажиране, но учителската работа не е с такъв характер, която да предполага краткосрочен дого...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com