Борисов: Пазете построеното, учете много

11443
Борисов: Пазете построеното, учете много

Пазете това, което строим, и учете много.

Това беше призивът на премиера Бойко Борисов към студентите от Софийския университет "Св. Климент Охридски" по време на откриването на академичната година.

Премиерът не пропусна да поговори за магистралите и за столичното метро. Борисов подчерта пред всички студенти на Алма Матер, че през тази академична година, когато идват към университета, ще ги радват градинките, цветята, булевардите и отвсякъде ще може да дойдат с метрото.

"Не може в 21 век да спорим трябват ли магистрали. В другите европейски държави хората вече казват "Стига магистрали, ще строим жп линии, защото е по-екологично". Изграждането на магистралите коства много усилия на много хора", обясни премиерът.

Той изиска по-добро качество от образователната система, защото "с пропуски в образованието идват пропуски в проектите и връщаме пари".

"Масовата част от студентите не са на нивото, което ни се иска, и преподавателите също трябва да помислят по този въпрос", коментира той и се обърна към самите студенти с думите "заради кризата конкуренцията за работните места в света и Европа е такава, че трябва много да се подготвите".

Премиерът Бойко Борисов, заедно с образователния министър Сергей Игнатов, регионалния министър Лиляна Павлова и ректора на Софийския университет проф. Иван Илчев откриха и обновената библиотека "Филологии" на СУ "Св. Климент Охридски". Те заедно въведоха в електронния каталог на библиотеката най-новите книги. Обновяването на библиотеката е по проект, финансиран със средства от ОП "Регионално развитие" и е на обща стойност близо 3 млн. лева, обясни проф. Иван Илчев. Премиерът и министрите участваха и в тържеството поднасяне на цветя пред паметниците на Евлоги и Христо Георгиеви.

Редактор: Георги Иванов

Руски медии обвинят Борисов в шантаж

"Южен поток” може да заобиколи България, пише „Мъни джърнъл”. Руската медия припомня изказване на премиер Бойко Борис...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование