X
 
 

Борисов се изложи писмено с пунктуационна грешка (СНИМКА)

12592 4
Борисов се изложи писмено с пунктуационна грешка (СНИМКА)
Снимка: Facebook/личен архив
Късно снощи, премиерът Бойко Борисов пристигна на официално посещение в Египет. За времето, в което той е там, пресслужбата на Министерския съвет изпрати вече 6 официални имейла, а във Facebook профила на министър-председателя активността е голяма.

Една от Facebook публикациите обаче направи впечатление. Става въпрос за три снимки, към които е написан следният текст: "Днес в Египет ще участвам в откриването на военноморската база "Бернис" и ще се срещна с президента на страната Абдел Фаттах Ас-Сиси. Преди да излетим за намиращата се на брега на Червено море база, оставих своето послание в специалната книга на кралския дворец Кубе палас".

Поставената в изречението от снимката запетайка определено не следва да е там - всъщност изобщо не трябва да има запетайка. От друга страна, правописът и граматиката много често не са силна страна и в медиите (включително в Actualno.com), така че критиката не следва и да е твърде бурна. Всъщност, така става, когато няма коректор - с химикалка още не е измислен автоматичен!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 6 дена Профил на трол?
  Много разбирачи,бе! Ачев, прав си! Иначе шибайте Боко Тиквата и краварите!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Къде поставяме запетая при обръщение в началото на писмена кореспонденция? >>>> Поздравите и обръщенията винаги се отделят от останалата част на изречението със запетая. Правилата важат в случаите, когато поздравът и обръщението са употребени самостоятелно...
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 6 дена Профил на трол?
  От кога благодаря е поздрав или обръщение?
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Ачев не става за чеп за зеле, пък камо ли за драскач !!!