Френската гимназия с нов режим за учениците си - влизат безплатно само с дебитна карта

6557
Френската гимназия с нов режим за учениците си - влизат безплатно само с дебитна карта

Едно от най-елитните столични училища - 9-та френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин", въвежда специален пропускателен режим от 1 септември тази година. Интересното при режима е, че той може да бъде безплатен, ако се използват услугите на определена банка - в противен случай трябва да бъдат платени еднократно 2 лева.

От съобщение на сайта на училището (бел. ред. - Actualno.com разполага и с принтскрийнове) става ясно, че 15 септември тази година в гимназията се въвежда пропускателен режим с магнитни карти. Децата могат да изберат между безплатните дебитни карти DebitMasterCardPayPass на Първа инвестиционна банка (ПИБ) и магнитни карти на училището, които трябва да бъдат заплатени допълнително на цена от 2 лева. В съобщението е посочено, че не е задължително дебитната карта да се ползва като дебитна, тя може да служи само за вход.

Сигнал за странна миризма във френската гимназия в София

Полиция, пожарна и Бърза помощ бяха вдигнати на крак днес по обяд заради сигнал за странна миризма във френската гимназия в столицата. ...

В съобщението се посочва и, че ако някой родител категорично не е съгласен детето му да притежава такава дебитна карта, ученикът ще получи магнитна карта за достъп срещу 2 лева. Магнитната карта ще бъде със срок на ползване докато детето е ученик на гимназията.

За случая сигнализира и лидера на ДСБ Радан Кънев във Facebook. 

"Това е моята гимназия - училището, учителите и съучениците, които са ме формирали като личност в най-важните години от живота ми", написа той в социалната мрежа. "Моята гимназия обаче не изнудва родителите и учениците да ползват услугите на една банка. В моята гимназия не се влиза с дебитна карта, моята гимназия не е банкомат", допълни "синият" лидер.

Той уточнява, че днес (30 юни) ще внесе въпрос до министъра на образованието Меглена Кунева дали подобни практики са допустими и дали ще бъдат разрешени от МОН.

Жена може да влезе в затвора, защото обра баба си, която искала да ѝ дари апартамент

Абсурдна ситуация между внучка и баба доведе до обвинение срещу внучката - затова, че е откраднала дебитната карта на баба си и е изтег...

"С писмо от днес ще поискаме и среща с директора на 9-та ФЕГ, на която да изложим възраженията си срещу подобен подход към учениците", допълни Кънев. Пред репортер на Actualno.com той уточни, че не знае кой е настоял за този пропускателен режим. По думите му съобщението на сайта е подвеждащо и се различава от това, което е раздадено на учениците.

Наш репортер се опита да се свърже с представител на училището, но ни беше съобщено, че и директорът, и зам.-директорът са "в съвет" и не могат да говорят. Очакваме и коментар от Министерството на образованието, след като и от там поискаха време, за да се запознаят със случая.

От Първа инвестиционна банка (ПИБ) обещаха пред Actualno.com да излязат с официална позиция по случая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование