X
 
 

Илиана Йотова: Софийският университет е оазис на свободомислие

1017 2
Илиана Йотова: Софийският университет е оазис на свободомислие
Снимка: ПР на Президентството
„Имаме нужда от вас, от активни поколения, грамотни лидери, които утре ще коват закони, ще управляват, ще обучават, ще отсъждат или ще откриват нови технологии – уверени в познанията си, смели и независими в действията си. Не се притеснявайте от силата на собствената си позиция, участвайте активно в политиката, в обществените дебати с познания и компетентност, които тук ще получите.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където откри новата академична година, съобщава пресслужбата на президентството. Заедно с ректора проф. Анастас Герджиков вицепрезидентът Йотова връчи студентските книжки на първокурсници – лауреати на олимпиади.

 „Ако имаше единица мярка за познание, тя щеше да носи името на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, изтъкна Илияна Йотова. Според вицепрезидента университетът е един от малкото оазиси на свободомислието, на съпротивата срещу празнодумието, равнодушието и измислените идоли, на бунта срещу полуистините и фалшификатите.

Продължава втората кандидатстудентска сесия на СУ

На 23 юни с устен изпит по журналистика, събеседване за специалност „Изобразително изкуство“, музикален инструмент или пеен...

Науката, която се твори в Софийския университет, трябва да срещне подкрепата на държавата, и настоя за повече инвестиции в образованието, каза Илияна Йотова и подчерта важната връзка между образованието и професионалната реализация. Тя призова за още по-голяма свобода и автономия на университетите.

 „Мястото на Софийския университет е в във формиращата се мрежа на европейските университети, където вече са включени 24 държави, и се надявам на помощта на нашия еврокомисар Мария Габриел“, заяви Илияна Йотова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
    Тая свинкя как се опази от чумата по свинете, а свинкята на дедо Вуте се гътна?
  • Човекът който можеше да бъде публикуван 1 Човекът който можеше да бъде публикуван преди 3 месеца Профил на трол?
    Бъдещето поколение не ви струва Йтовата колички беемвета Ферари с цвят червен наркотици убици педофилчета това вие бъдещето на България 👈