Имало е покани за студенти за "Студент на годината", каза председателят на НПСС

116274
Имало е покани за студенти за "Студент на годината", каза председателят на НПСС

Не е вярно, че представители на „Ранобудните студенти” не са били поканени и не са присъствали на церемонията по награждаване на „Студент на годината”. Покани бяха пратени до всички висши учебни заведения, които да излъчат свои представители. Това заяви председателят на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) Ангел Георгиев.

Капацитетът на залата на Централния военен клуб е ограничен и е нормално да не може всички желаещи да влязат. Затова и бяха пратени предварителни покани на избрани хора, каза Георгиев. Той посочи, че през годините винаги е канен премиерът, канени са и министри. През миналата година министърът на образованието е дал наградата, защото премиерът не е бил в България, добави председателят на НПСС.

Осем задържани след днешния протест, студентите ще чакат депутатите

Общо осем души са задържани след днешния протест на „Ранобудните студенти” срещу Законопроекта за нов закон на МВР. Сред з...

Изпълнителите, които са пели на церемонията по награждаване на „Студент на годината”, го направиха безплатно, заяви още Георгиев след дълго увъртане. Кетърингът плюс наградите и осигуряването на цялата церемония са стрували около 10 хил. лева. Георгиев уточни, че не НПСС е платила сметката, а „спонсори и дарители”. На въпрос кои са тези дарители, той каза, че няма да отговори, защото „не е на разпит”. Георгиев уточни, че парите идват от Министерството на образованието и науката, от Министерството на младежта и спорта и от други места.

Същевременно представители на „Ранобудните студенти”, които гостуваха на живо в сутрешното студио на bTV, казаха, че са разбрали за церемонията в сряда, 4 декември, едва в деня на провеждане. Ние искахме да присъстваме като студенти, но не бяхме пуснати. Излиза, че пак имаше разделение – на обикновени студенти и на „по-необикновени”.

Относно вчерашният протест студентите заявиха, че сред полицаите има хора, които са дошли да си вършат съвестно работата, но има и такива, които „са дошли да бият”. Арестуваните две момичета в разгара на протеста, които нацапаха с червена боя униформата на един полицай, не бяха въоръжени, но бяха брутално задържани – с извиване на ръце и блъскане, оплакаха се студентите.

Студент на годината

СУ наказа проф. Драганов и проф. Рабаджиев с предупреждение за уволнение

"Предупреждение за уволнение" - това е наказанието за двамата професори, които "Ранобудните студенти" заснеха да пият в Ректората на Со...


Наградата на конкурса беше спечелена на Ваня Орманова. Тя е възпитаник на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров". Наградата за нея е възможност да изкара стаж в Министерския съвет - нещо, което лично Пламен Орешарски ѝ обеща.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com