X
 
 

Излязоха резултатите от първо класиране за детските градини в София

5087 0
Излязоха резултатите от първо класиране за детските градини в София
Снимка: Столична община
Излязоха резултатите от първото класиране на децата, кандидатствали за прием в общинските детски градини, ясли и училища в София.

Класирането за местата в столичните детски градини за прием от септември 2019 г. се извърши в присъствие на родителски организации. Конкретните резултати ще да бъдат публикувани в събота, 11 май.

Свободните места са общо 13 948, което е с 1000 повече спрямо миналата година. Общо 2227 са кандидатурите за преместване в друго детско заведение. За второ класиране остават свободни 3500 места.

Майки протестират заради недостига на места в ясли и градини

От 9,30 часа на 28 март майки на малки деца от „Триадица” и „Манастирски ливади” ще протестират пред Столична о...

"Основните ни усилия са насочени към разкриване на нови места в яслените групи поради засиления интерес към тази възраст", каза заместник-кметът на София Тодор Чобанов.

По искане на родителски организации през последните две години се намали броят на децата в групите. В сравнение с 2017 г., когато броят на децата с хронични заболявания бе до 10 в група, през 2018 г. той бе намален на 5, а за 2019 г. е 3.

През тази година има промени в точките, които получават родителите при кандидатстване. През 2018 г. за хиляди деца нямаше места в детските заведения.

Продължава строителството на нови детски градини. В момента се изграждат 7 детски градини в районите "Искър", "Нови Искър", "Красно село", "Лозенец", "Витоша" и "Студентски". Предстои работа по още 8 в районите "Овча купел", "Искър", "Люлин", "Подуяне", "Изгрев", "Триадица".

Нови обвинения в лъжи към Столична община заради приема в детските градини

В опит за заблуда относно броя приети с хронични заболявания деца в детски градини в София обвини неправителствената организация Национ...

Следващите класирания са съответно:

Второ – 24 май 2019 г.

Трето – 7 юни 2019 г.

Четвърто – 21 юни 2019 г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители