X
 
 

Янка Такева: 30 000 са децата със специални образователни потребности

1230 0
photo of Янка Такева: 30 000 са децата със специални образователни потребности
Снимка: БГНЕС
30 000 са децата със специални образователни потребности в образователната ни система. Това каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева през „Фокус“.

„Те имат нужда от допълнително материално оборудване, специални стаи, особено аутисти, имат нужда от ресурсни учители“, добави тя. По думите и Министерството разработва допълнителен модул към програмата „Мотивирани учители“, за да могат ресурсните учители да бъдат подготвени в рамките на 2 години.

Такева поиска учителските заплати да бъдат увеличени по-рано - през октомври

Планираното увеличение на учителските заплати да се измести от януари 2019 за октомври тази година. Това поиска председателят на учит...

„Българската образователна система има нужда от много ресурсни учители – около 2500. В момента те са 1650, но са изключително малко“, обясни Такева. Тя каза, че знанието е тежко да се носи, но също толкова тежки са и моралните отговорности на хората, които предават знанието. „То е и доста скъпо и затова трябва приоритетно да се финансира и на този етап образованието е приоритет на правителството“, категорична бе Такева.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Владимир Путин основава нова държава?

Тези дни руските държавни медии и хилядите платени тролове в социалните мрежи имат доста работа. По повод 80-годишнината от Пакта между Хитлер...