Как се създава дигитална образователна платформа с мисъл за ученика?

1979
Как се създава дигитална образователна платформа с мисъл за ученика?
Снимка: iZZI

Още преди пандемията от COVID-19 да превземе света и да наложи своите ограничения над живота на всички водещите образователни издателства по света осъзнават острата необходимост от целенасочено и креативно развиване на работеща образователна електронна среда.  Нуждата за подрастващите поколения да намерят такава среда обаче идва и с високите изисквания към начина, по който те да получават и възприемат учебната информацията.

Как се създава дигитална образователна платформа, разбираме от Милена Константинова, ръководител “Електронни проекти” в издателство Клет България, която в интервю за Дневник пояснява пътя и усилията на издателството, за да предложи услугата iZZI.

Според експерта създаването на дигитална платформа за образование и разработването на електронните ресурси в нея е инвестиция, изпълнена с много предизвикателства и рискове. Правилното разчитане на тенденциите в образователната сфера мотивират издателството да разработи електронно образователно пространство, което да задоволи всички нужди на съвременните ученици.  Именно такава е iZZI - дигитална платформа за образование, която предлага електронен метод на обучение за учениците от 1. до 7. клас.

Още преди 10 години, когато дистанционното образование не беше актуална тема заради COVID-19, издателството стига до извода, че освен класическите книжни продукти трябва да предложат и електронни ресурси, за да могат да вървят успешно с постоянно развиващия се свят.

Те приемат това предизвикателство и след усърдни години работа по разработването на iZZI днес може да се потвърди, че са предприети правилните стъпки по нейното развитие. Дигиталната образователна платформа става неизменна част от учебния процес както при учениците, така и при много техни преподаватели, които я ползват не само присъствено в час, но и дистанционно.

Тези успешни резултати при iZZI идват благодарение на дългогодишен опит на служителите както в издателския, така и в образователния бизнес, споделя Милена Константинова. Със своите експерти издателството разработва и постоянно обогатява електронната образователна среда, която дава на учениците възможността да избират своето темпо на учене и да получават моментална обратна връзка за всички свои действия в платформата. При iZZI дигиталните уроци не се разглеждат като PDF файлове (характерни при други образователни платформи), а са създадени интерактивно. Учениците могат да решават най-различни казуси и задачи, с които да получават точки и това допълнително да ги увлече в образователния процес. И не на последно място - чрез интерактивните симулации се представят процеси, които иначе трудно могат да се онагледят.

Според г-жа Константинова другата отличителна черта, която извежда iZZI като предпочитана платформа, е възможността родителите да проследят изцяло учебния процес на своите деца, изцяло съобразен с програмите на Министерството на образованието и науката. В платформата те могат да намерят бърз и лесен способ за проследяване прогреса на детето, а за онези, които се тревожат за тежките раници на своите наследници, iZZI се побира само в един таблет и елиминира необходимостта от постоянното разнасяне на книжни тела.

Днес дигиталната образователна платформа iZZI e още по-достъпна, благодарение на колаборацията между издателството с един от водещите телекомуникационни оператори - Теленор България.  Според ръководителя “Електронни проекти” в издателството решението за това сътрудничество е взето съвсем естествено - една от визиите на Теленор България е принос към образованието и създаването на дигитални умения у децата. Идеята за партньорството възникна почти едновременно и у двете страни. То е възможност учебниците да излязат от класните стаи и да достигнат до повече млади хора. По думите на Милена и двете компании искрено вярват в необходимостта и смисъла за тази колаборация. По този начин се е родил продуктът, който от септември се предлага и като опция към някои от абонаментните планове за мобилни услуги на Теленор. Специално разработеният пакет, който осигурява неограничен достъп до iZZI и 20 000 mb интернет, може да бъде взет с таблет Prestigio Q Pro на лизинг за общо 17,99 лв. на месец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Учениците в Самоков и Етрополе също няма да учат на 2 май

Държавата спонсорира обучението на стотици студенти в топ университети в чужбина

Призив към Терзиев: 2 май да е неучебен ден

Български ученици с два сребърни медали от Европейската олимпиада по експериментални науки

Матурите: Промени и новости - ако пропуснеш, можеш да се явиш пак

СофтУни с изцяло нови Upskill програми за IT специализация

България привлича водещи учени със заплати до 8000 лв.

Заради изборите: Местят матурата за 10 клас

Софийският университет ще награди най-добрите си студенти за годината (ВИДЕО)

Софийският университет сред най-добрите в световен мащаб

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование