Клисарова: Автори и произведения няма да отпадат от учебната програма

16664
Клисарова: Автори и произведения няма да отпадат от учебната програма

Автори и произведения няма да отпадат от учебната програма, по която учат децата ни. Това каза на пресконференция министърът на образованието, младежта и науката проф. д-р Анелия Клисарова, предаде „Фокус”.

„След широка дискусия, среща с всички преподаватели по български език и литература, могат да възникнат нови програми, които да бъдат публикувани, и чак тогава може да се мисли за промяна в учебната програма”, посочи проф. Клисарова. Тя обясни, че около 5100 учители по български език и литература ще разглеждат тези програми. „След подробни дискусии програмите евентуално могат да станат факт със съответните изменения”, каза още проф. Анелия Клисарова.

Дамянова обясни във Фейсбук за похарчения милион

Бившият зам.-министър на образованието Милена Дамянова изнесе във Фейсбук информация за какво е похарчен милионът, отделен за нови учеб...

„Не мога да искам отговорност от служебните министри и заместник-министри. Поискала съм отговорност и писмени обяснения от Евгения Костадинова, ръководител на проекта, от Александър Трингов, координатор за отчетните дейности по проекта, Милена Иванова, която е извършвала оперативно подпомагане на работата на външните изпълнители на дейностите, Красимира Александрова, координатор на дейностите за актуализиране на държавните образователни изисквания за учебниците”, обясни министърът.

„След това ще се събере дисциплинарният съвет, той ще ги разгледа и установява степента на нарушението. След това министърът ще вземе решение”, посочи проф. Клисарова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com