Клисарова иска академични норми срещу окупация

36627
Клисарова иска академични норми срещу окупация
Снимка: БГНЕС

В Софийския университет трябва да има такива правила, които да не позволяват окупация. Тези норми следва да бъдат изготвени от Академическия съвет и ректора, заяви в интервю за БНР министърът на образованието Анелия Клисарова.

"Университетът не е място за политика. Можем ли да заключим българското образование? Отговорът ми е 100% не. Никой не може да сложи вериги и окови на българското образование. Ролята на университета е да промени мисленето на тези млади хора, да изразяват становището си, да защитават мнението си, но с начини и средства, които не пречат на обществото и останалите им колеги и преподаватели", коментира министърът.

Клисарова: Преди приемането на Стратегията за висше образование няма да има нови университети

В момента не предвиждаме разкриване на нови висши учебни заведения, заяви образователният министър Анелия Клисарова пред Парламентарна...

Клисарова попита реторично и защо „Ранобудните студенти” не вземат отношение по Стратегията за развитие на висшето образование. Припомняме, че когато беше сформирана организацията на студентите и в сила беше първата окупация на СУ, младите хора изрично заявиха, че няма да разговарят с министрите от кабинета „Орешарски”, а само със самия премиер и само за оставката му.

Министърът на образованието каза още, че се работи по нов законопроект за училищното образование. Тя допълни, че когато той е готов, ще бъде качен на страницата на МОН.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование