Конференция за емоционалното и социално развитие на децата ще събере в София лидери в образованието и психолози

4997
Конференция за емоционалното и социално развитие на децата ще събере в София лидери в образованието и психолози
Снимка: iStock/Guliver

На 5 октомври 2019 г. в гр. София ще се състои Национална конференция за социалното и емоционално изучаване (СЕИ) в българското предучилищно и начално образование: www.socialemotionalskills.eu.

Вече десетки години другите държави от Европа инвестират в социалното и емоционално изучаване (СЕИ) от ранна детска възраст. Научните доказателства красноречиво показват, че работата по социално-емоционалните умения на учениците и малчуганите от детските градини носи много важни предимства: по-добро здравословно състояние, по-добри оценки, повече мотивация за учене, по-добра адаптация в средата, по-малко агресия и насилие, развитие на лидерските умения и др.

Българското образование е по-скоро фокусирано върху т.нар. „STEM” (абревиатура от "Science, Technology, Engineering and Maths" - "Наука, Технологии, Инженерство и Математика"), социално-емоционалното изучаване (СЕИ) почти липсва. Въпреки това все повече учители, психолози и директори от страната практикуват и СЕИ, защото виждат как това помага за постиженията, доброто здраве на техните ученици и учебния климат като цяло.

„Нашите деца утре ще бъдат управители, мениджъри, лидери в политиката, икономиката, технологиите. Наша отговорност е да ги научим как да изразяват своите чувства и как да ги управляват при взимането на решения, как да общуват. Затова в рамките на конференцията ще проведем и уоркшоп с няколко важни стратегии за развитие на социални и емоционални умения в семейството и училището“ разказва Катрин Рофф, лектор на предстоящата конференция и директор за Европа на най-голямата организация за развитие на емоционална интелигентност - „Сикс секъндс“.

Конференцията ще събере представители от Министерство на Образованието и Науката, чуждестранни и български професионалисти в областта на педагогиката и психологията. В рамките на целодневната програма ще бъдат засегнати теми като: развитие на лидерски умения и емпатия при децата, адаптивност в учебна среда, проблемите с детската агресия и различни зависимости. Ще бъдат споделени множество СЕИ практики и методи за работа по тези важни области от детското развитие и ежедневие.

„Над 500 преподаватели от България работят с учебните материали за развитие на социални и емоционални умения. Още по-голяма и по-бързо растяща е групата на родителите, които се интересуват и работят с децата си по темата“ споделя Полина Коцева, която с екипа си създава първите авторски материали за СЕИ на български език.

Организаторите на Националната Конференция канят заинтересованите родители, учители, директори, психолози и други специалисти в работата с деца, да бъдат част от събитието, за да обменят заедно практики и подходи за работа.

Специално за читателите на Actualno.com организаторите предоставят код за 20% отстъпка: actualno.

Регистрация и повече информация ще откриете в официалния сайт на Конференцията: www.socialemotionalskills.eu.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com