Предрешен ли е изборът на директор на Класическата гимназия?

14044
Предрешен ли е изборът на директор на Класическата гимназия?

На 15-ти юли от 10 часа в Министерство на културата се проведе конкурс за директор на Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК). Припомняме, че допуснати до конкурса бяха Ваня Николова, Надя Кюлафлиева, Анета Иванова-Стоянчова, Людмила Дукова, Орлин Йорданов, Емилия Карабоева и досегашният изпълняващ длъжността Мариела Папазова.

Комисията бе в състав от 7 души, като четирима от тях са преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“ (проф. Петър Ангелов, проф. Пламен Митев, проф. Мирена Славова и проф. Анастас Герджиков), останалите трима - от Министерството на културата. Председател на комисията беше проф. Анастас Герджиков /бивш зам. министър на образованието/, който многократно публично е изразявал  силно пристрастие и към идеята на сегашния директор Мариела Папазова НГДЕК да се мести в 13-то ОУ, (където гимназията бе временно настанена до приключването на ремонта на сградата в кв. Модерно предградие) и към личността на самата Папазова като директор. Освен това проф. Герджиков е член на управителния съвет на Училищното настоятелство, което в продължение на две години и половина явно подкрепяше г-жа Папазова като временно изпълняващ длъжността „директор”, а сега е председател на комисия по избор на същата като директор с 4-годишен мандат!

МК обяви допуснатите до конкурс за директор на НГДЕК

Министерството на културата обяви допуснатите до конкурс за директор на Националната гимназия за древни езици и култури. Това са: Ваня...

Припомняме още, че в ролята си на директор Мариела Папазова уволни 8 души, наложи огромен брой дисциплинарни наказания, с което предизвика много голямо напрежение и разцепление в колектива на НГДЕК. Всички дела, които бяха заведени срещу нея са спечелени от уволнените и наказани учители, което доведе до ощетяване на делегирания бюджет на училището в особено големи размери. Освен това срещу Папазова са заведени няколко преписки в Прокуратурата, по които тече проверка.

Странно е и решението повечето членове на комисията да са от СУ „Св. Климент Охридски“, тъй като НГДЕК е просто интегрирана към университета, но принципалът на гимназията е Министерство на културата и именно на него се пада отговорността да избора на новия директор.

При това положение няма да е чудно ако новият директор на НГДЕК се окаже старият.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com