X
 
 

Първата кандидатстудентска сесия в СУ започва с изпити по математика и физика

817 0
photo of Първата кандидатстудентска сесия в СУ започва с изпити по математика и физика
Снимка: БГНЕС
Днес с изпити по математика II и физика започва първата кандидатстудентска сесия за учебната 2017/2018 г. на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съобщиха от учебното заведение.

Изпитът по математика II е писмен и се състои в решаване на осем задачи. При решаването на задачите се използват знания от различни теми на училищната програма по математика. Всеки кандидат-студент трябва да се стреми да изложи решенията на задачите от изпита пълно, кратко и ясно, като използва въведената в училище математическа символика. Необходимо е решението на всяка задача да съдържа кратки обосновки и обяснения за означенията и въз основа на кои теореми, аксиоми или определения са извършени съответните доказателства, пресмятания, построения и изводи. Решаването на задачите не предполага използването на помощни изчислителни средства.

Девет факултета на СУ се обявиха за по-високи такси

Девет факултета на Софийския университет "Св. Климент Охридски" настояват за повишаване на таксите за новоприетите студенти. Сред тях...

При провеждането на изпита се допуска използването на химикалки, пишещи синьо, черен молив, линийка, триъгълник, пергел и гума. Не се разрешава ползването на калкулатори, електронни бележници и портативни компютри. Единственото разрешено помагало по време на изпита е Справочник по математика за кандидат-студенти, издаден от Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски" не по-рано от 2007 г. (с червена корица). Времето за провеждане на изпита e 4 часа.

Конкурсният изпит по физика е с продължителност 4 часа и се състои от тест и една задача върху материала по физика за средните общообразователни училища.

Задачата има за цел да се провери умението на кандидатите да прилагат знанията си за решаване на конкретен физически проблем.

В специалност "Българска филология" в СУ ще се влиза и с изпит по чужд език

Оценка от конкурсен изпит по чужд език ще бъде вход за специалност "Българска филология" в Алма матер през следващата учебна година. То...

Тестът е съставен от 20 въпроса, обхващащи всички дялове на физиката. Целта е проверка на познаването на физичните величини и закони.

При провеждане на изпита се допуска използването на калкулатори. Не се разрешава ползването на електронни бележници, портативни компютри и калкулаторите към мобилните апарати.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Какво се случва с организма ни когато сп...

Напоследък манията по нисковъглехидратната диета набира все повече сили. Хлябът е забранен. Пастата – надценявана. Диетолозите ек...

missing image
Радев призна, че избягалият затворник не...

Вероятно има някакви пропуски в оценката на ръководството на затвора, когато са му променили мерките. Едната от тях е от строг на общ р...