Реформаторите: Учителите не получават увеличението на заплатите си

2489
Реформаторите: Учителите не получават увеличението на заплатите си
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

Коалиция Реформаторски блок - "Глас народен" призовава служебния премиер Огнян Герджиков да обясни на българската общественост защо не се изплаща увеличението на учителските заплати, за което се взе решение от 43-ото Народно събрание при гласуването на Закона на държавния бюджет за 2017 година.

"Призоваваме служебния премиер Герджиков да вкара в дневния ред на Министерския съвет приемане на наредбата за 10% увеличение на учителските заплати, което е влязло в сила на 1 януари 2017 г. Ако това не стане, учителите ще си получат парите чак в края на март или дори още по-късно", алармират от Реформаторския блок.

Делчев: Силен антикорупционен закон ще сложи край на феодализираните общини*

Силен антикорупционен закон ще сложи край на феодализираните общини и ще остави парите в джоба на гражданите, а не само в 10% избрани. ...

Те обясняват, че забавянето е резултат от неприетата Наредба за нормиране и заплащане на труда, която Министерство на образованието и науката (МОН) трябва да издаде, а МС да утвърди.

"Вместо Министър Денков да мисли реваншистки ходове единствено за усвояване на парите от Оперативната програма за образование и наука и за центровете за върхови постижения, нека се погрижи за възнагражденията на учителите в системата и да изпълни решението на Народното събрание.

Коалиция Реформаторски блок – Глас народен е за националата надпартийна политика за увеличаване заплащането на учителите. Разходите за образование трябва да скочат от 3.6% до 4.5% от БВП и програмата на Реформаторски блок – Глас народен гарантира това. Ние сме и за политически консенсус по темата, така че разходите за образование да нараснат с 1 милиард лева, което устойчиво ще гарантира достойното заплащане на учителския труд и продължаване на дълбоките реформи в сектора образование", добавят от дясната коалиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com