X
 
 

Софийският университет вдига таксите за нови студенти

3523 0
Софийският университет вдига таксите за нови студенти
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов
Софийският университет предлага увеличение на годишните такси за обучение на новоприетите студенти в бакалавърската степен в 28 от 118 специалности от 2020/2021 г. Това реши Академичният съвет на университета.

Няма да се променят таксите за обучение на действащите студенти, докторанти и специализанти, приети преди учебната 2020/2021 г.

СУ вдига таксите за много специалности

Академичният съвет на Университета утвърди годишните такси за обучение на студенти, докторанти и специализанти за учебната 2019/2020 ...

За новоприетите студенти без промяна остават годишните такси за обучение в Историческия, Медицинския, Факултета по химия и фармация, Юридическия, Факултета по журналистика и масова комуникация, Физическия факултет, Факултета по славянски филологии, Факултета по класически и нови филологии и Факултета по педагогика.

Няма промяна на таксите за кандидатстване - те остават 30 лв. за явяване на изпит и 30 лв. за участие в кандидатстудентската кампания и класиране.

Сред предложенията за увеличение е таксата в "Регионално развитие и политика" (Геолого-географски факултет) от 460 лева да стане 600 лв. Същата промяна е заложена и за "Стопанско управление", "Икономика и финанси" и "Счетоводство, финанси и дигитални приложения" на английски език (Стопански факултет).

От 500 на 600 лв. се вдига таксата в "Религията в Европа" и "Теология" (Богословски факултет). Промяната във "Философия" и "Философия" на английски език (Философски факултет) е съответно от 580 на 600 лв. и от 854 на 900 лв.

Софийският университет обяви допълнителен прием

4578 новоприети студенти са се записали след приключване на трите класирания в кандидатстудентската кампания за учебната 2019/2020 годи...

В "Агробиотехнологии", "Биология", "Биомениджмънт и устойчиво развитие", "Екология и опазване на околната среда", "Молекулярна биология" и "Биотехнологии" (Биологически факултет) увеличението е от 800 на 900 лв.

Предложението ще бъде изпратено на МОН. Утвърждаването става с постановление на Министерски съвет.

Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com