X
 
 

Стотици училища остават без плод и мляко заради хаос в наредба

Стотици училища в страната остават без доставка на плод и мляко заради хаос в нормативната наредба, по която са одобрени от Държавен фонд „Земеделие“ доставчици през миналата година, предаде БГНЕС.

Развитието на казуса представи на пресконференция един от управителите на фирмата доставчик Милена Рашева заедно със свои колеги.

Повече пари за пресни плодове, зеленчуци и млечни продукти в училище тази година

Близо 8 млн. лв. ще бъдат дадени за тази учебна година за доставката на пресни плодове и мляко в детските градини и училищата. 2,593 мл...

Одобрените през 2018 г. заявители са категорични, че виновни за хаоса са от фонд “Земеделие“. Заради бездействието по проблема, те поискаха оставките на земеделския министър Десислава Танева, нейния заместник Чавдар Маринов и изпълнителния директор на фонда Васил Грудев.

Според фирмите доставчици казусът е правен и се чака отговорът на Върховния административен съд. Собствениците на фирмите недоволстват, че от август месец задават въпроси от отговорните институции, но не получават отговори.

Милена Рашева разказа подробно развоя на дебата с Фонд „Земеделие“. Производителят посочи, че има сключен договор за 3 години за доставка. На 17 септември Рашева разпраща до директорите писмо, при което научава, че през август е направен конкурс за нови доставчици. Самата тя няма отговор какво налага Фонд „Земеделие“ да прави нови конкурси. В момента докато се разглежда спорът, нейната фирма е в застой и не доставя продукти.

По казуса от Фонд „Земеделие“ заявяват, че развитие по случая може да има след като се произнесе 5-членният състав на ВАС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители