СУ "Св. Климент Охридски" отбелязва патронния си празник

16713
СУ "Св. Климент Охридски" отбелязва патронния си празник

Ректорът на Софийски университет "Св. Климент Охридски" организира днес тържественото честване на патронния празник на университета за 124-ти път, съобщиха от университета, предаде БГНЕС.

Празникът започва в 10 ч. В 10.30 ч. ще бъде поднесен венец пред паметника на Свети Климент Охридски, тържеството ще продължи с приветствени слова и връчването на награди. В 11.50 ч. кметът на София Йорданка Фандъкова ще връчи наградата на Столична община за най-добър млад учен за 2012 г. Наградата се дава за четвърта поредна година. Кметът Фандъкова ще поздрави преподавателите и студентите по повод празника на университета.

Датата 25 ноември има още една причина да бъде паметен ден за Софийския университет. В сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация в 14.00 часа ще бъде открита Постоянна музейна експозиция за историята на радиото в България.

Всички експонати в нея са от дарители. Идеята е от 1998 година, когато дългогодишният ръководител на Златния фонд на Българското национално радио Захари Миленков намира естествен съмишленик в лицето на проф. д-р Веселин Димитров, който по това време е и Декан на Факултета по журналистика и масова комуникация при СУ "Св. Климент Охридски". Подкрепени от Факултетното ръководство и съвместно с Националния политехнически музей създават "Постоянна музейна експозиция за историята на радиоразпръскването в България". С помощта на студенти и курсисти в Колежа към ФЖМК и на материалната подкрепа от Факултета, със сътрудничеството и на Българския фотоклуб, експозицията беше разположена в двете учебни радио студиа и пред тях и официално открита. Наличието ѝ беше популяризирано и от Университетското радио "Алма Матер", което допринесе за появата на дарители на експонати и документи за историята на радиоразпръскването в България. Експозицията е предназначена за студенти и гости на факултета.

Редактор: Десислава Ушатова

Срам за преподавателите от СУ!

Едно писмо на проф. Владимир Градев, което много ясно показва не само в каква държава живеем, но и защо сме я докарали дотам:Уважаеми к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com