Училище в село Средногорци вече се радва на чисто нов STEM център

25066
Училище в село Средногорци вече се радва на чисто нов STEM център
Снимка: Actualno.com

Основно училище „Петко Рачов Славейков“ в село Средногорци спечели и реализира проект по НП „Изграждане на училищна STEM среда“ в размер на 55 556 лева, в това число 10% от бюджетните средства на училището.

В STЕM центъра е изградена архитектурна среда, подходяща за положителна психологическа нагласа на учениците и мебелировка, която оформя пространства и зони за индивидуална и групова работа.

Формирани са четири зони:

  • „ на върха“ / фронтално обучение/;
  • „пещера“ /възможност за индивидуална работа на всеки ученик от негово собствено устройство/;
  • „ огнище“ /модел за работа на малки групи/;
  • „преживяване“ /подреждане на мебелировката по начин, който да позволява на групи ученици съвместно да работят по дадена практическа задача или  проект/.

По този начин се изпълнява изискването за модерно STEM обучение. Благодарение на техническото оборудване в кабинета ще се надгражда и обогатява учебния процес по начин, който да допринесе за по-лесното възприемане и разбиране на преподавания материал. Освен това ще се демонстрира практическото приложение на редица научни принципи, което от своя страна ще спомогне за изграждането на причинно-следствени връзки в съзнанието на учениците.  STEM центърът ще помогне учениците да се докоснат до реални професии, които те могат да изберат в бъдеще.

За реализацията на проекта училището си партира с фирма „Юнион Интерактив“ ООД, която внедри различен тип иновации в технологичен план. За повишаване на компетентностите на училищния екип и за ефективната работа в новия STEM център, представител на партниращия екип проведе обучения, насочени към квалификация на педагогическите специалисти в областта на STEM.

Освен планираното повишаване на учителската квалификация, ще проведем дейности с други партниращи организации, както и съвместни работни срещи - гостуване на специалисти в някои от учебните занятия, провеждането на вътрешноинституционални семинари, презентации и други. След като сформираният екип придобие нужните познания и умения, които ще са необходими за успешната работа на STEM кабинета, възнамеряваме той постепенно да се разрасне и да се създадат повече възможности за споделяне на опит и практики, както на училищно, така и на по-високо ниво.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com