X
 
 
 

Учителският синдикат иска медицински специалист във всяко училище

484 3
photo of Учителският синдикат иска медицински специалист във всяко училище
Снимка: БГНЕС

Още по темата

За медицински специалист във всяко училище настояват от Синдиката на българските учители. Според председателя на синдиката Янка Такева не е задължително учебните заведения да се обслужват от лекари, които сега започват своята кариера. По думите и това може да бъдат доктори в пенсионна възраст, фелдшери и медицински сестри.

Според Янка Такева всяко училище трябва да разполага с медицински специалист.

Насилието в училище като световна епидемия

"Където има ученици, това е много рисков контингент, трябва да има медицинско лице, което да носи отговорността. Светът е толкова разнообразен, че никой не иска лекари, които тепърва ще градят кариера. Има пенсионирани лекари, има парамедици, какви ли не специалисти, така че всеки, който има медицинска компетенция може да работи в училище като медицински специалист", обясни Такева, цитирана от Дарик.

Проблемът с агресията на българските деца не е психологически, а социално-педагогически, смята председателя на учителския синдикат.

"Смятам, че във всяко училище трябва да има социален работник, не толкова психолог, защото проблемът на нашите деца е социално-педагогически, не толкова психологически, за да стресираме родителите, че вижте вашите деца има психически проблем", поясни тя.

Вълчев: Има много случаи на агресия в училище, трябва да ги намалим

Сред основните заплахи за сигурността на децата в училище се нареждат природните бедствия, агресията и тероризма, категорична е Янка Такева.

Редактор:

Етикети:

3 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Типично даскалско изказване! Трябва им човек да носи отговорността, за да не я поемат те и училищните директори. Пък в България всички сме свикнали вече, че най-подходящата изкупителна жертва са лекарите. Говори си едно към гьоторе, без много да мисли. Откъде ще ги вземат тези медицински лица? А иначе даскалите само да влизат в час, да си изпяват материала, няма значение слуша ли ги някой, и да си виж още ›› тръгват!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Много си далече от училищните проблеми.
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  И психотест за всички даскали! Казвам го с добро, по-добре навреме да се открие проблема и да се помогне на човека, преди да е извършил глупост, която няма връщане.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Кметът на Тутракан, Димитър Стефанов: Очакваме градът ни да става все по-популярен

Какво предстои в Тутракан, как ще бъдат отбелязани тазг...