В още 4 области учениците от 5 до 12 клас минават на онлайн обучение

14549
В още 4 области учениците от 5 до 12 клас минават на онлайн обучение
Снимка: Getty Images/Guliver

Учениците от 5 до 12 клас преминават на електронно обучение от 15 март за две седмици в още няколко области, предаде БГНЕС.

В Кюстендил те ще се обучават онлайн до 4 април включително. По решение на родителите децата, записани на задължително предучилищно образование в детска градина или училище, могат да отсъстват след писмено уведомление и съгласие на директора на учебното заведение.

Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности по интереси, занимални, екскурзии, спортни празници и други организирани мероприятия за всички възрастови групи, с изключение на състезанието "Европейско кенгуру", пролетно математическо състезание - при строг пропускателен режим и спазване на противоепидемичните мерки.

Министър Вълчев подписа заповедта за онлайн обучение на учениците от 5. до 12. клас

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев издаде заповед, с която учениците от 5 до 12 клас във всички училища на територия...

Преустановява се провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия - кина, музеи, галерии, театри, концерти, занятия по творческо и музикално изкуство.

Всички заведения за хранене и развлечения ще продължат да работят, но трябва да осигуряват физическа дистанция от метър и половина между облегалките на столовете, като не се допускат повече от 6 човека на една маса. Преустановява се посещението на малолетни и непълнолетни лица без придружител в ресторанти и заведения.

И в област Пазарджик от понеделник, но до 26 март се спират присъствените учебни занятия на децата от 5-и до 12-и клас, реши кризисният щаб.

Освен това се спира присъственото провеждане на всички групови и извънкласни занимания за всички възрастови групи. Въвежда се и пропускателен режим в магазините.

Ето в кои градове учениците минават на дистанционно обучение

Учениците от 5-и до 12-и клас в редица градове преминават към дистанционно обучение, обобщава БНР. В Благоевград това става от днес за...

Изключение от забраната се прави за две прояви за четвъртокласниците - за математическото състезание "Европейско кенгуру", което ще се състои на 18 март, и за Пролетното математическо състезание на 27 март, гласи заповедта на директора на РЗИ.

От 15 март се преустановяват присъствените занятия в училища и центрове за подкрепа на личностното развитие и на територията на област Варна на учениците от 6-ти до 12-ти клас, съобщи областният управител Стоян Пасев. Срокът на заповедта е за две седмици. Учениците от 1 до 5 клас ще учат присъствено, ще работят и детските градини и яслите. Преустановява се за всички възрастови групи провеждането в присъствена среда на всички групи извънкласни занимания и дейности по интереси, занимални, спортни празници и други, организирани от училищата. Университетите запазват практическите занятия, като всеки от тях има автономия да направи алгоритъм за посещения на учебните занятия.

От 0.00 часа на 12 март вече бяха преустановени посещенията на малолетни и непълнолетни без придружител /родител, настойник или попечител/ в ресторанти, снекбарове и молове. На пазарите се въведе еднопосочно движение, без струпване на хора. Собствениците на големите търговски обекти, включително и хранителни магазини, трябваше да осигурят задължително пропускателен режим, съобразен с търговската площ на обекта.

В град Плевен учениците от 5 до 12 клас също излизат в неприсъствена форма на обучение до 27 март, моловете се затварят, а в целия регион се спират всички масови прояви. Щабът е решил да се увеличи броят на леглата за ковид пациенти от 15 на 20 процента в болниците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Ето кога ще са допълнителните матури

Популизъм или достъпно образование? Оставиха безплатното висше образование за следващия парламент

"Образованието е пътят": Денков с позиция за безплатното висше образование

Три наши ученички с медали от Европейската олимпиада по математика

Няма карантинирани класове заради коклюш: Говори образователният министър

Намаляват педагозите в детските градини

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com