Започва кандидатстването за Годишните награди за образование в България

1844
Започва кандидатстването за Годишните награди за образование в България
Снимка: Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

На 16 октомври 2023 г., започва кандидатстването за Годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Всеки желаещ може да заяви своята кандидатура или да номира колеги на сайта на Асоциацията. Крайният срок за подаване на документи е 6 ноември 2023 г.

Номинациите могат да бъдат в общо 7 категории: „Учител на годината“, „Директор на годината“, „Училище на годината“, „Отговорник на годината“ „Езиков център на годината“, както и в двете нови - “STEM проект на годината” и “STEM учител на годината”. Образователната институция с най-добро представяне на престижното международно състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics (KGL), което в България се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата, ще бъде отличено със специална награда.

Кандидатурите ще бъдат оценявани от четиричленно жури. Това са: директорът на Националния STEM център - проф. Найден Шиваров, изпълнителният директор и член на Управителния съвет на Фондация “Заедно в час” - Траян Траянов, зам-директорът по учебната дейност на 129 ОУ “Антим I”, гр. София - Надежда Николчева и Емилия Иванова - ментор в програма “Училища за пример” и бивш директор на 90 СУ “Ген. Хосе де сан Мартин”, гр. София.

“За поредна година ще отдадем заслуженото признание на всички учители и учебни институции. Забелязахме, че все повече учители прилагат STEM обучението, което се фокусира върху науката, технологиите, инженерството и математиката. Създават се и се реализират прекрасни проекти. Затова и решихме да добавим две нови категории - “STEM учител” на годината и “STEM проект на годината”, с които да отличим и хората, допринасящи за развитието на този вид обучение в страната”, сподели Владимир Колев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Оценяването ще бъде в периода 7 ноември - 18 ноември, а победителите в конкурса ще бъдат обявени по време на официална гала церемония по награждаване на 30 ноември 2023 г.

За Асоциацията на Кеймбридж училищата в България: 

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена от издателство “КЛЕТ България” ООД, представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Асоциацията е организатор на най-голямото състезание по английски език Kangaroo Global linguistics, като до момента през него са преминали над 100 000 ученици. В асоциацията членуват над 160 от най-добрите училища у нас, като тя е пример е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com