X
 
 

Започват допълнителни разговори с родители и учители заради слуха за принудително отнемане на деца

851 0
photo of Започват допълнителни разговори с родители и учители заради слуха за принудително отнемане на деца
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
Регионалните структури на Министерството на образованието и науката ще инициират допълнителни разговори с учители и родители във връзка с разпространението на дезинформация сред учениците и техните семейства, свързана с категорично неверни твърдения за принудително отнемане на деца.

Това е решението, което Министерството на образованието и науката (МОН) е взело, като възможност за справяне с кризата с назряващия ромски проблем, при който родители взимат децата си от училище и не искат да ги пускат да излязат. От ведомството са категорични, че не може да се допусне учебните заведения да бъдат обект на такава атака, чиято цел е създаване на напрежение и внушаване на страхове.

Роми се втурнаха да прибират рожбите си от училище заради клип, обясняващ как се отнемат деца (ВИДЕО)

Видео, "разясняващо" функционалността на Националната стратегия за детето, разпространено чрез Facebook, създаде напрежение сред ромска...

"В същото време можем да го считаме и за целенасочена атака към една от най-важните задачи пред образователната система и усилията на цялата общност – всяко дете да посещава училище. Призоваваме при съмнения и притеснения родителите да се обръщат за информация и съдействие към институциите – училище, регионално управление на образованието, структури на МТСП и МВР.

МОН е сигнализирало компетентните органи за получените сигнали за организирани акции по отписване на ученици от училища.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално