Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

19 г. назад: Пророчество в ефир за диктатурата на Путин. БТР от САЩ показва колко е смъртоносен (ВИДЕО)

08 декември 2023, 15:43 часа • 11659 прочитания

Всеки път, когато в Русия се наложи власт на "твърдата ръка", се свършва с война, хаос и разруха. Тези пророчески думи изрича руският политик Владимир Рижков, който дълги години се бореше като опозиция на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин.

Спомен за Рижков

В миркоблог платформата Twitter се разпространяват думи на Рижков от 2004 година, които нагледно показват какво стори Путин на Русия. Рижков рисува много добре как се концентрира безпрекословно неограничена власт - създаваш изкуствени проблеми, говориш как в държавата има война, тероризъм, хаос (споменът за Анна Политковсая и как тя беше безмилостно убита след разкритията си за войната в Чечня) и как има нужда от "твърда ръка".

Какво се получава накрая: "На нас не ни е нужна Русия, имаме си цар - нас ни държат за добитък", сполучливо обобщава Рижков как се ражда диктатурата:

Кой е Рижков

Владимир Рижков, заедно с убития току пред Кремъл Борис Немцов, е един от създателите на политическото обединение "Партия на народната свобода "За Русия без произвол и корупция". Той е автор и на доклада "Путин. Корупция", излязъл още през 2011 година.

Заедно с Немцов, Рижков успява да осъди руското правосъдно министерство заради отказ да регистрира партията. Рижков и Немцов съдят и Путин, който като руски премиер ги заклеймява, че искат власт, за да крадат пари и че са част от кръга на руския олигарх Борис Березовски. Березовски е един от хората, активно помогнали на Путин да се качи на върха в Кремъл, но бързо осъзнал грешката си. Делото за клевета срещу Путин не успява - руският съд решава, че Путин си казал политическата позиция.

Рижков излиза от създадената с активно негово участие политическа платформа след като там пробива руския олигарх Михаил Прохоров. Преди войната в Украйна се кандидатира за общински съветник в Москва и има скандал с проведено електронно гласуване, което той подкрепя като начин да изразиш вота си. Обвиненята са, че гласуването било манипулирано в полза на Рижков. От юни, 2022 година се смята, че Рижков е избягал в Германия.

Силата на западната бронирана техника

Междувременно продължават да излизат нови и нови видеокадри какво може западната военна техника в Украйна. На долното видео се вижда как стреля и може да стреля бронираната машина на пехотата Bradley (Брадли) с 25-милиметровото си оръдие - видеокадрите са заснети близо до Степово, на 3 километра северозападно от Авдеевка: Загубите на руската армия са повече от новите попълнения: Оценка от САЩ за ноември (ВИДЕО). Има коментар, че ако САЩ бяха дали само 20% от всички "Брадли", които имат, сега нямаше да се говори за заплахата Русия да победи Украйна предвид свиващата се западна военна помощ (известно, че САЩ дадоха на Украйна малко над 100 такива машини):

Радио "Свобода" публикува и видео на дошлите в Украйна танкове "Леопард", версия 1А5. Те са с модерна система за прицел и стрелба, но бронята им е много по-лека от тази на "Леопард 2" и на повечето руски танкове. "Леопард" 1 обаче е по-пъргав и лек танк, точността на стрелбата му от движение е несравнима и това е голямото му предимство: Танковете "Леопард" 1: Предимствата, които Украйна трябва да ползва (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес