Битов инцидент или атентат - какво се случи в Магнитогорск (ВИДЕО)

6128
Битов инцидент или атентат - какво се случи в Магнитогорск (ВИДЕО)
Снимка: cheladmin.ru

В разследването на взрива в жилищен блок в Магнитогорск, който стана в последния ден на 2018 година, се тиражира и версията за терористичен акт, макар единствената официално посочена от властите причина да е експлозия на битов газ. Местните медии имат някои съмнения, особено след новината за експлозия на микробус с трима загинали на следващия ден.

Сайтът Znak.com пише, че мястото на взрива в блок 164 в Магнитогорск е апартамент, който на 30 декември бил нает от мъж, от таджикистански произход. В този апартамент са открити следи от взривно вещество. По-късно недалеч от срутилата се сграда е взривен микробус "Газел", в който е имало трима предполагаеми терористи, които са стреляли срещу преследващи ги полицаи. Друг заподозрян, който е успял да избяга, се издирва. Но потвърждение от официалните власти на тази информация няма.

Междувременно сайтът 74.ру съобщи, че се разглежда и версията за терористичен акт. Микробусът уж пламнал при задържането на предполагаемите терористи, които биха могли да са съпричастни към взрива в блока. По информация на изданието тримата заподозрени в действителност са убити.

Същият сайт съобщава, че апартаментът на третия етаж във входа е нает от мъж, дошъл от Средна Азия, който е съхранявал в дома си експлозив и е планирал да извърши терористичен акт, вероятно в търговски център.

Броят на загиналите в Магнитогорск нарасна на 38 души

Спасителите са извадили жена изпод развалините на срутения блок в Магнитогорск, като тя стана 38-та жертва на трагедията. Това съобщи з...

Вечерта на 1 януари беше отцепен блок на улица "Ленин" в Магнитогорск. Следователите обявиха, че се провежда евакуация заради сигнал за поставена бомба. Били са евакуирани живущите от 8 и 9 етаж на първия вход на блока. Операцията е била извършена от въоръжени лица в каски и броня. Някои от тях са заявили, че се провежда специализирана операция по задържане на заподозрян.

Веднага след появата на тази противоречива информация Следственият комитет (СК) излезе с официално опровержение. Светлана Петренко от СК заяви, че не е бил открит никакъв експлозив, предаде ТАСС. Петренко все пак допълни, че следствената група на Главното управление по разследването на особено важни дела към СК „разглежда всички възможни версии на случилото се.“

От местната полиция казаха, че действително е имало инцидент с микробус, но уточниха, че машината не е била с изправна газова уредба и затова се взривила. Говорителят на губернатора на Челябинска област потвърди, че в резултат на възпламеняване на микробус "Газел" в Магнитогорск са загинали трима души, предаде Интерфакс.

Друг интересен факт е, че началникът на следственият комитет (СК) Александър Бастиркин сформира група от 100 следователи и криминалисти за разследването на причините за срутването на входа в блока в Магнитогорск.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Джорджа Мелони съди историк за клевета

Пожар в завод в Москва, който прави ракети за ПВО С-300 и С-400

Грешката във възпитанието на принц Хари, за която крал Чарлз III съжалява и до днес

Папата се моли за децата, живеещи в почти робски условия

Приближен на Урсула фон дер Лайен отказа назначение в ЕК

Британски медици: ДДС върху сутиените е дискриминация срещу жените

Франция кани Русия на годишнината от десанта на съюзниците в Нормандия, но не и Путин

Запалиха Олимпийския огън на церемония в Гърция (ВИДЕО)

Зеленски подписа закона за мобилизацията: Откога влиза в сила

Заради техническа грешка: Разведоха мъж и жена без знанието им

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа