Британски вестник се извини, че е подслушвал

11428
Британски вестник се извини, че е подслушвал
Снимка: Getty Images

Собственикът на британския вестник The Daily Mirror се извини публично за телефонните подслушвания, извършвани от негови журналисти. Той добави, че компенсациите, които потърпевши са поискали, ще му струват много по-скъпо, отколкото е очаквал.

Компанията Trinity Mirror, която също така притежава таблоидите Sunday Mirror и Sunday People, обяви, че увеличава заделената за потърпевшите сума от 4 млн. на 12 млн. паунда. (от 6 млн. на 18 млн. долара). В заявление, публикувано на 2 стр. на в-к The Daily Mirror, фирмата поднесе "искреното си и безрезервно извинение" за подслушването. Тази практика впрочем срина съперника им в-к News of the World (собственост на Рупърт Мърдок) през юли 2011 г.

"Подобно поведение представлява непозволена и неприемлива намеса в личния живот на хората. Това е незаконно и не биваше да се случва. Използваме възможността да поднесем на всички потърпевши искрено и безрезервно извинение за случилото се. Осъзнаваме, че действията ни са ги разстроили, за което искрено съжаляваме", гласи заявлението.

Trinity Mirror се споразумя с редица хора, чиито гласови пощи бяха хакнати от журналисти. Сред тях бяха бившия футболен треньор Свен-Горан Ериксон и Аби Гибсън, бивша детегледачка, работила за Виктория и Дейвид Бекъм.

Други 8 дела ще бъдат изслушани във Върховния съд в процес, който ще започне на 2 март, включително и това на бившия футболист Пол Гаскойн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа