X
 
 

Британските парламентарни избори - с привкус на любовна афера и развод

626 0
Британските парламентарни избори - с привкус на любовна афера и развод
Снимка: Getty Images/Guliver
Депутат, който беше принуден да напусне заради неприлични SMS-и до две жени, ще бъде заменен на предстоящите избори във Великобритания от съпругата, с която са в развод, предаде БГНЕС, позовавайки се на AFP.

Съпругата на Андрю Грифитс - Кейт, беше избрана от Консервативната партия на британския премиер Борис Джонсън за техен кандидат за депутатското място от Бъртън и Ътокзитър в Централна Англия.

The Times: Ще спечелят ли консерваторите парламентарните избори?

Борис Джонсън не свика тези избори просто, за да реализира Brexit. Той го направи, защото си мисли, че ще победи и ще получи своя манда...

Грифитс се извини за поведението си и каза, че "с тъга е стигнал до заключението, че трябва да се оттегли от политиката".

Скандалът се разгоря през 2018 година, когато стана ясно, че бившият депутат е бомбардирал две жени с безброй нежелани SMS-и с неприлично съдържание. Въпреки това, Андрю Грифитс искаше отново да се кандидатира за депутат на изборите на 12 декември. Желанието му беше посрещнато с голяма съпротива.

Съпругата му Кейт каза, че по никакъв начин не си сътрудничи с него. "Напуснах Андрю в деня, в който ми разказа за своето поведение, което беше публикувано в пресата. Искам да е ясно, че нито съм търсила, нито получавам подкрепа от него в политическата ми кампания", каза Кейт Грифитс.

На последните избори консерваторите победиха в малкия избирателен район западно от Нотингам с 58% от вота.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители