X
 
 

Британското правителство няма ясен план за Brexit

608 0
Британското правителство няма ясен план за Brexit
Снимка: Gettyimages.com
Британското правителство няма ясен план за Brexit и стратегия за водене на преговорите едва ли ще бъде постигната от кабинета до шест месеца, показва изтекла информация, станала достояние на вестник „Таймс“.

От паметна записка на консултант от 7 ноември става ясно, че Уайтхол работи по 500 проекта, свързани с Brexit, и може би има нужда допълнително от 30 000 души персонал. Въпреки това, както става ясно от документа, няма обща стратегия за излизане от ЕС поради големи различия между членовете на кабинета. Говорител на правителството заяви, че „не разпознава твърденията от паметната записка“.

Правителството на Великобритания все още смята да задейства Brexit до края на март

Британското правителство все още възнамерява да задейства официалната процедура за напускане на ЕС до края на март и не смята, че съдеб...

Премиерът Тереза Мей се надява до края на март догодина да задейства член 50 от Лисабонския договор, с което официално се поставя началото на двугодишния процес на преговори за напускане на ЕС.

Политическият кореспондент на ББС Крис Мейсън, който е видял документа обаче смята, че той показва колко сложно и пълно с предизвикателства ще бъде реализирането на Brexit. От документа е видно, че по въпросите на Brexit има големи различия между външния министър Борис Джонсън, министъра за Brexit Дейвид Дейвис и министъра за външна търговия Лиъм Фокс, от една страна, и министъра на финансите Филип Хамънд и министъра на икономиката Грег Кларк, от друга. В документа са отправени критики към Тереза Мей, че си печели репутация на човек, който „еднолично взема решения и налага мнението си“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители