Част от нов виадукт в Сицилия се срина

8695
Част от нов виадукт в Сицилия се срина
Снимка: БГНЕС

Част от чисто нов наскоро влязъл в употреба виадукт се срути. Това се случва само 10 дни след пускането в употреба на съоръжението, информира BBC.

Виадуктът Скорсиаваче в провинция Палермо беше завършен предсрочно, три месеца преди планираното приключване на проекта. Той беше  пуснат в експлоатация на 23 декември. В рамките само на 10 дни секция от струващото 13 млн. евро съоръжение се срина в резултат на слягане на почвата под съоръжението, съобщава интернет страницата La Republica.

Завърши ремонтът на виадукта Бебреш от магистрала "Хемус"

Завърши ремонтът на дясното платно в посока от София към Варна при виадукт „Бебреш” - км 30+874 от автомагистрала „Хе...

За късмет няма пострадали хора и автомобили, защото работници били затворили превантивно за движение обекта. Според шефа на Анас /компанията, отговаряща за пътищата в Италия/ инцидентът не е от голямо значение, и медиите са преекспонирали случая.

Прокуратурата вече е започнала разследване на инцидента, а премиерът Матео Ренци използва социалните медии за да призове към разкриване на виновните. "Настоявам от Анас да назоват човека, отговорен за станалото. Той ще плати за всичко", написа той в Twitter, информира БГНЕС.

Министърът на транспорта Маурицио Липи описа инцидента като "безпрецедентен и неприемлив". Случката идва само шест месеца, след като Сицилия беше свидетел на подобно нещо. През юли мост в южната провинция Агридженто се срути, докато върху него имаше коли, в резултат на което бяха ранени четирима души.

Снимка: Архив

В Сицилия обявиха извънредно положение заради имигрантите

Губернаторът на Сицилия обяви извънредно положение заради големия брой имигранти, с които властите трябва да се справят, предаде БГНЕС....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа