Един от най-популярните британски политици започна кампания за излизане от ЕС

2747
Един от най-популярните британски политици започна кампания за излизане от ЕС
Снимка: Getty Images

Кметът на Лондон Борис Джонсън започна активната си кампания за излизане на Великобритания от ЕС. Референдумът на Острова, в който гражданите ще могат да определят дали Обединеното кралство да остане част от Евросъюза, ще се проведе на 23 юни.

Джонсън е един от най-популярните противници на оставането, което го поставя срещу съратника му в Консервативната партия – премиерът Дейвид Камерън.

Камерън ще призове британците да гласуват за оставане в ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън ще призове гражданите на Острова да гласуват за оставане в ЕС. Това заяви Камерън от Брюксел, след ...

В две интервюта за популярни британски съботни ежедневници, кметът на столицата излага своите аргументи, в подкрепа на напускането на ЕС. Според Джонсън, реформите, договорени от Камерън и европейските лидери, на базата на необходимостите на Великобритания, не са достатъчни.

Временното спиране на социалните надбавки за работници-имигранти от други европейски страни, „честно казано, едва ли” ще намали броя на пристигащите на Острова, по думите на Борис Джонсън. Пред „Дейли Телеграф” той не пропуска да се обяви за привърженик на миграцията и горд кмет на град, етнически пъстър, колкото Лондон.

„Броят на идващите обаче създава голям проблем с жилищата и други привилегии като социалните услуги и образованието. Имаме нужда от управляема имиграция", казва той

Кампанията на Джонсън ще е фокусирана върху предупрежденията, че напускането на ЕС ще доведе до икономически хаос. Той обаче признава за очакван и от него „първоначален период на объркване и несигурност”.

ЕК няма да участва в кампанията за оставането на Великобритания в ЕС

Европейската комисия няма да организира или да участва в кампания за насрочения през юни референдум за оставането на Великобритания в Е...

„Ще направя всичко по силите си, за да разбия „Проект Страх” (б.р. опасенията от последствията за Великобритания от евентуално напускане на ЕС), който според мен е глупост. Великобритания може да има много добро бъдеще, с по-динамична икономика и по-щастливо население”, заяви Джонсън за „Таймс”.

Тази седмица Дейвид Камерън изказа предположението, че ако британците изберат да напуснат ЕС, това няма да е окончателно решение, а още едно средство за нови изисквания към Брюксел. Джонсън настоява, че „вън значи вън”. „Това е решение, което се взима веднъж. Друг случай няма да има. Фундаменталният проблем е, че на нас ни бе отнет контролът върху съдбата ни в прекалено много сфери на живота”, обясни позицията срещу ЕС кметът на Лондон Борис Джонсън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа