X
 
 

Ердоган се стреми с всички сили и средства към власт над Истанбул

1163 0
photo of Ердоган се стреми с всички сили и средства към власт над Истанбул
Снимка: Getty images/Guliver
Ердоган заяви, че е имало някои "организирани престъпления" при гласуването за кмет на Истанбул, когато резултатите показаха, че кандидатът на управляващата ПСР е загубил надпреварата. 

ПСР поиска повторно преброяване в Анкара и Истанбул, като се позоваха на нередности, след като показа, че партията е победена в двата града, което ще бъде сериозен провал след десетилетие и половина от властта, предаде БГНЕС. 

Ердоган пак заговори за превръщане на "Света София" в джамия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган допусна възможността за преобразуване на музея "Света София" в Истанбул в джамия, предаде БГНЕС...

Изявленията на Ердоган бяха сигнал за повече предизвикателства от ПСР над Истанбул, икономически център на страната и най-големия град, повтаряйки като дух последните коментари в проправителствените медии от миналата седмица , осъждащи „преврат чрез избителните урни" по време на вота на 31 март.

"Виждаме, че някои организирани престъпления са извършени", каза Ердоган на пресконференция преди пътуване до Русия, без да дава подробности. „Във всичко това има елемент на грабеж. Има извършена някаква кражба в избирателната кутия.“

В столицата Анкара Върховният избирателен съвет официално връчи мандат на кандидата на опозиционната Републиканска народна партия Мансур Яваш.

ПСР на Ердоган спечели най-много гласове в цялата страна на изборите, но гласоподавателите изглежда наказаха партията в двата големи града заради изпадналата в рецесия икономика на Турция и инфлацията с двуцифрени числа след валутната криза миналата година.

Ердоган: Ако светът мълчи, ще има хуманитарна катастрофа в Идлиб

Турският президент Таип Реджеп Ердоган предупреди, че военната офанзива на сирийската армия в района на Идлиб може да предизвика хумани...

Поражението в Истанбул би било особено чувствително за Ердоган, който е израснал в един от работническите му квартали и е започнал политическата си кариера като кмет на града.

Избирателните власти казаха, че Имамоглу печели с около 20 000 бюлетина, но разликата се сви през седмицата на преброяването. И двете партии твърдят, че сега разликата е по-малко от 17 000 бюлетини. Двамата кандидати получиха по повече от 4 милиона гласа всеки. Имамоглу обяви, че е кмет на Истанбул и призова ПСР да приеме резултата.

Ердоган каза, че когато има проблем с процент от гласовете в други страни, жалбите и дори новите избори не са необичайни.

"Никой няма право да се обяви за победител с разлика от около 13,000-14,000 гласа", каза Ердоган за резултатите от Истанбул. "Що се отнася до нередностите, това не е било само на някои места, а почти всички са нередовни."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...