X
 
 

ЕС обяви външнополитическите си приоритети, по въпроса с климата няма силно ново послание

757 0
photo of ЕС обяви външнополитическите си приоритети, по въпроса с климата няма силно ново послание
Снимка: Getty Images/Guliver
Отношенията със стратегическите партньори, включително с трансатлантическите партньори и с развиващи се сили, следва да бъдат ключов елемент на външната политика на ЕС, се казва в стратегическия дневен ред на Съюза за петгодишния период, който беше одобрен на срещата на върха на Европейския съюз, предаде БГНЕС.

"Отношенията със стратегическите партньори, включително нашите трансатлантически партньори и с развиващите се страни, трябва да бъдат ключов компонент на една силна външна политика", се казва в документа.

Учени предричат скорошен апокалипсис за човешката цивилизация

Човешката цивилизация в сегашната си форма е достигнала финалния стадий на съществуването си. Учени от Австралия представиха резултати ...

"ЕС може да взаимодейства с други световни сили на равни начала само ако избягва фрагментарния подход и представлява единен фронт, с подкрепата на ресурсите на ЕС и държавите-членки", пише още в документа.

Реално обаче нямаше сериозен напредък що се отнася до климата. Изрично се казва, че се подкрепят усилията на ООН за ограничаване на повишението на температурата в глобален мащаб до най-много 1,5 градуса по Целзий спрямо нивото от прединдустриалната епоха. Тепърва ще има среща на ООН през септември по темата. До края на годината пък трябва да са готови насоките за изпълнение на Парижкото климатично споразумение от страна на ЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Създадено е Кралство Саудитска Арабия

Кралство Саудитска Арабия, по-известна като Саудитска Арабия, е най-голямата по територия държава на Арабския полуостров, заемаща по-голямата...