Евродепутат: Путин очевидно има интерес Европа да е разцепена

2457
Евродепутат: Путин очевидно има интерес Европа да е разцепена
Снимка: БГНЕС

Русия днес е готова да води война, да използва военна сила, за да наложи своите национални интереси. Владимир Путин очевидно има интерес Европа да е разцепена, защото когато между нас има разногласия, за Русия е по-лесно да ни контролира. Това стана ясно от думите на Манфред Вебер, евродепутат и председател на групата на Европейската народна партия (EНП) в Европейския парламент в ефира на БНТ по темата с отношенията ЕС-Русия.

Според Вебер и Меркел, и Борисов показват, че ние европейците имаме желание за партньорство с Владимир Путин. Важно е санкциите да продължат, докато нямаме решение с въпроса в Източна Украйна и ако в Москва сега след избора на Путин видим някакви промени, то Европа е готова да си сътрудничи на партньорско ниво с Путин, коментира още евродепутатът.

Манфред Вебер: Обезпокоен съм за България

"Обезпокоен съм за България и за европейското бъдеще на страната по пътя, по който върви в момента. Поради тази причина е необходим д...

Бъдещето на Западните Балкани

Това, че Западните Балкани са във фокуса на събитията, е голяма заслуга на премиера Борисов. ​Ние очакваме да сигнализираме на Балканите, че те са част от Европа. Време е да говорим за инфраструктура, за роуминг, за да могат хората от тези региони да почувстват какви са възможностите пред тях, поясни евродепутатът.

По думите му през следващите краткосрочни периоди не можем да очакваме пълноправно членство на държава от Западните Балкани. Ние обаче трябва да постигнем съвсем практичен напредък в държавите от Западните Балкани. Трябва да кажем, че самите държави също трябва да се постараят в своето развитие, за развитие на икономиката и борбата с корупцията. Европа може да помогне, но останалите държави от Западните Балкани трябва също да имат желание да се развиват.

От гледна точка на ЕС, Косово като независима държава трябва да бъде респектирана. Добър знак е, че сръбският премиер ще присъства, за да разговаряме по темата. Това, което няма да бъде възможно, приемането в ЕС с открити и отворени граници. В Западните Балкани трябва да бъдат решени всички гранични въпроси, преди да продължим, поясни още Манфред Вебер.

Българите подкрепят приемането на Западните Балкани в ЕС

Българите подкрепят интеграцията в ЕС на страните от Западните Балкани и смятат, че страната ни има интерес те да станат част от евро...

Ситуацията в Иран и проблемът с митата от САЩ

За ЕС и двете теми са голямо предизвикателство. В случая с Иран, става въпрос за стабилност в целия Близък изток. Ние искаме чрез дипломация и разговори да принудим Иран да не посяга към ядреното оръжие.

По въпроса с митата Европа трябва да придобие по-голямо самочувствие. Ние сме по-голяма икономическа сила от САЩ, ние като европейци нямаме интерес от конфликт, но ако ни заплашват, ние сме длъжни да се защитаваме, категоричен бе евродепутатът.

По темата с членството на Турция в ЕС, Вебер посочи, че страната няма как да бъде на 100% част от Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Истерия в руските медии за новото оръжие от САЩ за Украйна: Преглед на печата от BBC (ВИДЕО)

Бивш руски вицепремиер и войник на фронта се притесни от нови украински дронове

Шойгу: Руската армия ще получи първите зенитно-ракетни системи С-500 още през 2024 г.

Шпионски скандал в ЕП: Забъркани са депутат и асистентът му

Задължителната казарма се връща в Румъния

Милано е на път да забрани сладоледа и пицата след полунощ, ето защо

Щом ви е безразлична съдбата на Украйна, няма да получавате услуги: Украинските консулства спират да обслужват мъжете в чужбина

Унгария заплаши да спре нова европейска помощ за Украйна

Швеция: Руски петролни танкери шпионират в Балтийско море

Зеленски награди Ален Делон с най-високото отличие на Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа