Евродепутатът Илхан Кючюк посети Киев, Буча и Ирпин: Подкрепяме европейската перспектива на Украйна (СНИМКИ)

2480
Евродепутатът Илхан Кючюк посети Киев, Буча и Ирпин: Подкрепяме европейската перспектива на Украйна (СНИМКИ)
Снимка: Прецсентър на ЕП

Евродепутатът от ДПС и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк бе на посещение в Украйна, където посети градовете - Киев, Буча и Ирпин. По време на визитата, със свои колеги либерали, се срещнаха с председателя на Върховната Рада (украинския парламент) Руслан Стефанчук, с вицепремиера по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна Олга Стефанишина, с лидера на партия "Глас" Кира Рудик и други народни представители.

Кючюк изрази солидарност с народа на Украйна:

Евродепутатът Илхан Кючюк поиска започване на незабавни преговори на РСМ за ЕС

ДПС многократно е заявявала своята подкрепа за незабавното започване на преговори на РС Македония за членство в Европейския съюз. Това ...

„Тази ужасяваща война трябва да спре. Недопустимо е в 21 век да ставаме свидетели на подобни престъпления срещу цял народ, който мирно е избирал свободата и демокрацията като свой цивилизационен избор. Това не е само война за суверенитета и териториалната цялост на Украйна, а битка на ценности. Няма как да останем безучастни, когато са поставени под въпрос международния ред и системата от правила, които бяха изградени след Втората световна война. Европейският съюз и либералите винаги са заставали на страната на свободата и демокрацията. Днес отново заставаме от правилната страна на историята като подкрепяме европейската перспектива на Украйна, защото силно вярвам, че политиката по разширяване на ЕС е най-ефикасната противоотрова срещу войната.“, заяви Кючюк.

Евродепутатът подчерта, че за съжаление от тази братоубийствена война, страда и руския народ, който се налага да понася тежките последствия от санкциите, наложени на Русия.

По думите на Кючюк Европа научи своя горчив урок и сега е времето да засили стратегическата си автономност по отношение на сигурността и енергетиката.

Илхан Кючюк видя нелепи обвинения срещу Пеевски

Ние твърдим с основание, че санкциите, които бяха наложени по закона „Магнитски“ на Делян Пеевски и съществуващият българск...

„Сред най-значимите стъпки, които трябва да предприемем са диверсификацията на енергийни ресурси и инвестиции в нашата собствена сигурност.“ подчерта още Кючюк.

Евродепутатът припомни, че само преди дни Европейският парламент е приел две важни резолюции, свързани с войната в Украйна - за защита на децата и младите хора, бягащи от насилие, и за улесняване на тяхната интеграция в общностите на приемащите страни и за повишаване на ефективността на санкциите срещу Русия, както и „извършителите на военни престъпления да бъдат подведени под отговорност. Евродепутатите, приели резолюциите настояват за създаването на специален трибунал на ООН за престъпленията в Украйна.

По време на срещата си с либералите вицепремиера Олга Стефанишина изрази надежда и благодарност с думите: “Благодарим ви, че сте с нас през тези ужасни 47 дни. Но днес, тук в Украйна, ние сме свидетели на раждането на нова Европа. Тук ще се реши бъдещето на либерална и демократична Европа.“, добави тя.

Илхан Кючюк е новият президент на европейските либерали

Партията на европейските либерали АЛДЕ проведе своя 41-и конгрес на 11-12 юни. Предвид продължаващите извънредни обстоятелства, събитие...

Следете НА ЖИВО: Войната в Украйна

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

За първи път: Папата влезе в затвор във Венеция

Голям пожар в завод на КАМАЗ в Татарстан (ВИДЕО)

Руските провокации в Молдова се увеличават

Близко бъдеще: Русия ще печели в Украйна без да победи (ВИДЕО)

Атака по Кримския мост? Какво предвиждат дипломати и журналисти

Украинските дронове отново не почиват: Брянска област не спа тази нощ

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com