Германия може да въведе специални тестове за пилоти заради Germanwings

4141
Германия може да въведе специални тестове за пилоти заради Germanwings
Снимка: Gettyimages.com

Германия обмисля да приеме закон, с който ще се изискват периодични тестове за алкохол и зависимост към лекарства на пилоти – за да се намали вероятността от повторение на трагедията с разбилия се самолет на Germanwings от март тази година, когато загинаха общо 150 души. Информацията за готвения законопроект съобщи лично германският министър на транспорта Александър Добринд, предаде Reuters.

Законопроектът се изготвя на база проучванията на работна група, създадена веднага след катастрофата. Припомняме, че тя беше умишлено предизвикана от втория пилот на самолета Андреас Лубиц. Разследването в Германия стигна до заключението, че Лубиц е скрил факта, че взема лекарства заради дълбока депресия и вероятно го е направил, защото се е страхувал да не загуби работата си, ако си признае.

Идентифицираха останките на жертвите на Germanwings

Разследващите екипи са идентифицирали останките на всички 150 души на борда на самолета на Germanwings, който умишлено беше разбит от...

Идеята обаче не се приема особено добре от пилотите. „Планираните периодични тестове са напълно погрешно решение. Те нямат нищо общо с трагедията с Germanwings и ще сложат клеймо върху цяло професионално поприще, каквото е пилотското – ще сме вечно под подозрение”, възнегодува Маркус Вал, говорител на Съюза на пилотите в Германия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа