X
 
 

Германия реши да изгони двама руски дипломати заради случай със знаково убийство

2631 12
Германия реши да изгони двама руски дипломати заради случай със знаково убийство
Снимка: Getty Images/Guliver
Германското правителство реши да изгони двама служители на посолството на Русия заради убийството в Берлин на бивш чеченски полеви командир. Това съобщи германското външно министерство, предаде БГНЕС.

Съгласно обяснението, руските власти не са оказали достатъчно съдействие за разследването на убийството в берлинския парк Тийнгартен, извършено на 23 август тази година, макар Берлин многократно и настойчиво да е търсил руската страна.

10 случая на изгонени руски дипломати за 2016-2019 г.

Виенската конвенция за дипломатическите отношения от 1961 г. дава на приемащата държава по всяко време и без основание да обявява дипло...

За последен път представителят на германското външно министерство Андреас Михаелис се обърна към руския посланик Сергей Начаев с подобна молба на 20 ноември. "Но руската страна бавеше изпълнението на искането на германското правителство за оказване на съдействие при разследването на престъплението", се посочва в съобщение на МВнР в Берлин.

По-рано днес Федералната прокуратура, която пое разследването на гръмкото убийството съобщи, че има основания да предполага, че руските власти вероятно са отговорни за него. Убитият е 40-годишният Зелимхан Хангошвили. Според разследващия сайт Bellingcat става въпрос за поръчково убийство с руска връзка. А бившата съпруга на убития - Манана Цатиева, коментира пред Deutsche Welle, че Хангошвили най-вероятно е убит, защото е воювал срещу Русия в Чечня и е работил срещу руските интереси в Грузия и конфликта в Абхазия и Южна Осетия. Хангошвили отива в Германия преди три години, след като е имало няколко опита за покушение срещу негов Грузия.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 7 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Истината най-после изплува - НАТО обяви Русия за терорист №1 - http ://www .mediapool.bg/nato-obyavi-rusiya-za-agresor-news251434.html
 • Анонимен 6 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  ""Хангошвили отива в Германия преди три години, след като е имало няколко опита за покушение срещу него в Грузия."" Анадънмо? Грузинци го убиват и веднага фобиите мятат истерията си върху Ру.
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  това сънува ли го, или си го извади от г--а
  : 4 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  А ние кога ще гоним пак руски шпиони, маскирани като дипломати! От Иван Костов насам никой не го е правил! Русия до момента е провила 5 кибератаки над български институции, взривила е 7 хранилища и цехове за оръжия, 3 опита за отравяне на български оръжейни бизнесмени, 18 прелитания на руски бойни самолети и хеликоптери, африканската чума, пусната у нас от руснаците, ката наказание, че си купихме виж още ›› щатски самолети! Същото направиха и с Полша преди години!!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  ГОВНОЯД 3, никого не можеш да излъжеш, колкото и рубли да ти броят! Руските мародери финансираха Хитлер, правеха общи паради, докато Велибритания се биеше с Хитлер в продължение на 4 години: “Покажите этот фильм русским! Покажите им, что они натворили – ВИДЕО! ВНИМАНИЕ! Важное видео. Разошлите его всем знакомым, ЗАКАЧИВАЙТЕ НА ДРУГИЕ РЕСУРСЫ —http ://www .youtube.com/watch?v=LPw6lWLKhdM&w=687&h=4 виж още ›› 19
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Е, воювал срещу Русия, убивал е, а сега Русия отговорна. Докога с двойния стандарт! Подгонят някого в Русия и веднага Лондон, Париж и Берлин му дават убежище. Радват се на парите им, които били мръсни щото е олригарх. Но иначе съдействие, екстрадиция, ни дума. Хайде стига, че дразните чак.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  А Гьобелс си го казва мотамо, че национален е само прилагетлното към тяхната идеология – СОЦИАЛИЗЪМ.
  : 6 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Глупости на търкалета. Гьобелс нищо подобно не е казвал. Национл-сциализма е коренно противоположен на юдео-болшевизма.
  : 12 !
 • Анонимен 3.3 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  3.2, не се опитвай да лъжеш, гнидо червена - ссср е съюз на Соц. Републики а не на юдейски - юдей е петьовеца
  : 2 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Прав е 1! Андропов е не само създател на ислямския тероризъм, от който произлизат и днешните джихадисти, както твърди в своята книга – “Червени хоризонти” , бившият румънски разузнавач – Йон Михай Пачепа. Друг негов “колега” от соцлагера – чехословашкият генерал Ян Шейна твърди, че Хрушчов е също създателят на международният трафик на наркотици – КОКСинтернЪт, в книгата – “Червен кокаин”. Путлер виж още ›› също е член на коксинтернЪт още от Лениниград, и последната пратка от половин тон кокаин доказва, че КГБ и лично Путлер е альфа-сабаката в този КОКСинтерн! Допълнение за кокаиновите посоли на унилата лошадь: http ://www .kasparov.ru/material.php?id=5A9EB8555FA74
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  В Буенос Айрес изгориха 389 кг кокаин намерени в руско посолство - https ://www .actualno.com/america/v-buenos-ajres-izgoriha-389-kg-kokain-namereni-v-rusko-posolstvo-news_691218.html
  : 6 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Разберете най-после, руски дипломати няма! Всичките са КГБ убийци и наркотрафиканти! Русия няма дипломация, защото е в тежка международна изолация от 20 години насам! КГБ се занимава само с тероризъм и наркотрафик!