Гръцки депутат към ЕС: Не ни давайте пари

7959
Гръцки депутат към ЕС: Не ни давайте пари
Снимка: Getty Images/Guliver

Гръцкият опозиционен депутат Кирякос Мицотакис от партията "Нова демокрация" поиска от ЕС да не изпраща допълнителни пари на Гърция, докато правителството на Атина не покаже готовност за провеждане на реформи.

"Очаквам най-малко гръцкото правителство да поиска от парламента да приеме закон за реформите, като доказателство, че то наистина има парламентарно мнозинство за осъществяване на реформите. Това е абсолютно необходимо", заяви Мицотакис в интервю за германския вестник "Франкфуртер алгемайне".

Според Мицотакис голяма част от депутатите на управляващата СИРИЗА вероятно не са готови да подкрепят осъществяването на реформите. "В такъв случай не би имало мнозинство, а тогава не би имало и правителство", допълни той. Според Мицотакис обещанията на СИРИЗА са в противоречие с политическата реалност в Гърция.

"Правителството ще трябва или да предложи пакет с истински реформи, което ще постави на изпитание единството на парламентарната група, или да не прави това и да рискува да остане без пари до Великден", смята той.

Мицотакис е син на някогашния гръцки премиер Константин Мицотакис и брат на бившия външен министър на Гърция Дора Бакояни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com