И Русия наля масло в огъня за убитите от американски бомби сръбски дипломати

3623
И Русия наля масло в огъня за убитите от американски бомби сръбски дипломати
Снимка: Кадър от видео/Интернет

Въвличането на Сърбия в НАТО на фона на смъртта на нейните дипломати от американски бомби е унижение за страната. Такова мнение изказа за телевизионния канал "Русия 1" говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, предаде БГНЕС.

"Това се случва на фона на това как Западът постепенно започва да привлича Сърбия в НАТО. Казват им: " Трябва да сте в НАТО, по-специално на Черна гора, защото това е вашата сигурност. Ние ще ви защитим”. "Същото нещо казват на Сърбия. Как можете да защитите тази страна, когато вие, при наличие на информация, че хората са държани като заложници, ги бомбардирате? Каква сигурност? За какво говорите? Струва ми се, че това е специален вид унижение, налагането на "стокхолмския синдром", когато те принуждават жертвите си да ги заобичат и публично да признаят, че искат при тях", заяви говорителката на руското външно ведомство.

"Ислямска държава" вече има 5000 бойци в Либия

Около 5000 са бойците на „Ислямска държава” в Либия, гласят данни на Пентагона, цитирани от АФП. Това е увеличение спрямо ...

По-рано вчера (21 февруари) стана известно, че двама служители в сръбското посолство в Триполи, отвлечени от бунтовниците през ноември 2015 г., са били убити в резултат на въздушен удар на американските ВВС по лагер на терористичната групировка "Ислямска държава" в Либия.

„Най-тъжното е, че тази информация е била предоставена от ФБР и ЦРУ, това обявиха сръбските управляващи. Т.е, те са знаели. Сега отричат, че са знаели местонахождението”, коментира Захарова.

Сръбският премиер Александър Вучич потвърди смъртта на хората от персонала на сръбското посолство в Либия. Той заяви, че "те са били убити от американски бомби", но каза, че на Сърбия „САЩ са нужни като приятел и партньор, а не като враг".

Сръбският външен министър Ивица Дачич от своя страна заяви, че Сърбия ще поиска обяснение от САЩ във връзка със смъртта на дипломатите.

Сръбски дипломати загинаха от американски удари срещу ИД

Официално е потвърдена гибелта на двама служители на сръбското посолство в Либия, предаде ТАСС. Това съобщи на специално свикана преско...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа