Испания, САЩ и Кувейт повишават мерките за сигурност заради терористичните заплахи

13367
Испания, САЩ и Кувейт повишават мерките за сигурност заради терористичните заплахи
Снимка: Getty Images/Guliver

Терористичната заплаха във Франция е крайно висока, а естеството на рисковете се е променило из основи. Такава оценка даде в ефира на френската телевизия ТеЕф1 френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов. По думите на Казньов, тероризмът "от ново поколение", с който се са срещнали френските власти, е опасен заради своята незабележимост в ежедневието, предаде БНР.

Премиерът на Франция Манюел Валс не изключи възможността от нови ислямистки терористични актове в страната, предаде ТАСС. "Въпросът е не дали ще стане или не, а кога ще се случи това", каза Валс при пристигането си в Париж от посещение в Колумбия. Валс увери, че правителството ще направи всичко възможно да отговори адекватно на създалата се ситуация: "Тероризмът приема най-различни форми, за да ни хване неподготвени".

Експерти спорят за координация между атаките на 3 континента, единодушни за нужда от мерки

Специалните служби на САЩ и Великобритания се опитват да установят дали има връзка между терористичните актове във Франция, Сомалия, Ту...

Испания повиши равнището на терористична заплаха до предпоследната степен, като предохранителна мярка, предаде Асошиейтед прес.

Американските силови ведомства преразглеждат мерките за сигурност, които планират да въведат по време на празничните прояви за 4 юли, Деня на независимостта, предаде ТАСС, като се позова на изявление на министъра на вътрешната сигурност на САЩ Джей Джонсън.

Кувейтските власти засилиха мерките за сигурност около петролните съоръжения след самоубийственото нападение срещу шиитската джамия в петък. В страната е обявен ден на траур в в памет на загиналите 27 души в столицата при взрива по време на петъчната молитва. “Ислямска държава” пое отговорност за атентатите в Кувейт и Тунис, където в курорта Сус терорист, въоръжен с автомат “Калашников”, изби по последни данни 39 души, сред които германски и британски туристи.

Над 50 бурундийски военни са загинали при нападението на ислямистката групировка Аш Шабаб срещу военната база на Африканския съюз в Южна Сомалия.

Плевнелиев: Проявите на тероризъм не могат да бъдат оправдани по никакъв начин

Президентът Росен Плевнелиев изпрати съболезнователни телеграми до президента на Франция Франсоа Оланд, президента на Тунис Беджи Каид ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com