Испания ще затегне антитерористичните закони

10579
Испания ще затегне антитерористичните закони
Снимка: Getty Images/Guliver

Испанското консервативно правителство и социалистическата опозиция постигнаха съгласие да затегнат мерките срещу джихадисткия тероризъм след атентатите в Париж, съобщи вътрешният министър Хорхе Фернандес Диас, цитиран от Франс прес.

"Уговорихме се спешно да внесем заедно предложение за законопроект, с ясната воля за отваряне към другите парламентарни партии", каза министърът на пресконференция след среща с представителя на социалистите Антонио Ернандо.

България е пример за толерантност. Тя е пример за неразделение

България е пример за толерантност. Тя е пример за неразделение. Франция е пример за разделение. Обществото там е силно разделено. Комен...

"Социалистите искат да бъде засилена борбата срещу джихадисткия тероризъм, да бъде подобрена сигурността, без да се губи нито унция свобода", каза Ернандо. Срещата се състоя по предложение на управляващата Народна партия, посочва АФП. За основа на обсъжданията за новия законопроект ще послужат десет поправки, предложени от Народната партия за реформа на наказателния кодекс.

Те предвиждат затвор за хора, посетили територия под контрола на терористична група и направили опит да се присъединят към нея или да й сътрудничат, както и затвор за всеки, който се опита, включително по интернет, да се обучи да използва оръжия и експлозиви във връзка с терористична дейност. В такива случаи следователите няма да има нужда да доказват намерение за извършване на атентат, посочва АФП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа