Камерън публикува данъчните си декларации

1893
Камерън публикува данъчните си декларации
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският премиер Дейвид Камерън публикува данъчните си декларации в опит да сложи край на въпросите за финансите си, предизвикани от споменаването на покойния му баща в Panama Papers ("Панамски документи"), предаде Reuters.

Разкритията, че бащата на премиера е създал офшорна фирма, доведоха до искания за оставката на Камерън. Премиерът предприе необичайната стъпка да разкрие обикновено поверителната информация, след като заяви, че е трябвало да следи по-внимателно как семейството му урежда плащането на данъците си.

Сноудън окуражава британците да поискат оставката на Камерън

Бившият служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън допринесе за натиска върху британския премиер Дейвид Камер...

Междувременно телевизия Sky News съобщи, че Дейвид Камерън е получил като подарък от майка си Мери 200 000 паунда, в допълнение към 300 000 паунда, които е наследил от баща си, Иън, който почина през 2010 година. Посочва се, че двата превода от по 100 000 паунда, направени от майка му, може да са позволили на семейството на премиера да си спести данъци за 80 000 паунда.

Камерън обяви, че създава работна група за разследване на разкритията на "Панамските документи", която ще обединява най-добрите британски експерти. В нея ще участват агенти на британските данъчни служби, на Националната агенция за борба с престъпността, подкрепяни от Службата за борба с финансовите измами и на финансовата надзорна служба. Работната група ще получи 10 милиона лири, за да започне работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа