Кралица Елизабет II посети пострадалите при атентата в Манчестър

4549
Кралица Елизабет II посети пострадалите при атентата в Манчестър
Снимка: Getty Images/Guliver

Кралицата на Обединеното кралство Елизабет II посети болницата, в която са настанени пострадалите от терористичния атентат в Манчестър, предава AFP.

Кадри от британски телевизионен канал показват пристигането на Елизабет II в Кралската болница за деца в Манчестър, където някои от общо 64-мата пострадали са настанени за лечение след атентата, пише "Фокус".

Елизабет II определи атентата в Манчестър като "акт на варварщина"

Кралицата на Обединеното кралство Елизабет II осъди терористичната атака в Манчестър като „акт на варварщина“ и изрази симп...

Жертви на нападението, отговорност за което поеха джихадистите от „Ислямска държава“, станаха 22-ма души, сред които много деца.

По-рано опечалени се събраха на площад „Света Ана“ в центъра на британския град в мълчаливо шествие със свещи, балони във формата на сърца и цветя, съобщи БГНЕС.

Междувременно екип от сапьори беше изпратен в сградата на университет в предградие на Манчестър заради сигнал за възможно взривно устройство на територията на кампуса. От полицията съобщиха, че са отговорили на сигнал в колеж „Трафорд“, като към момента пътищата към него са затворени. Все още не са известни други подробности около инцидента.

Actualno.com припомня, че в нощта на понеделник срещу вторник атентатор взриви бомба по време на концерт на американската певица Ариана Гранде в Манчестър. При инцидента загинаха 22 души, а над 60 са ранените.

Радев изрази съболезнования на кралица Елизабет II по повод терористичния акт в Лондон

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до Нейно Величество Елизабет II, кралица на Обединеното кралство Великобрит...

До момента задържаните във връзка с нападението са осем човека. По-рано днес беше освободена единствената жена, заподозряна за съпричастие. Според непотвърдена информация трима от задържаните са роднини на предполагаемия атентатор Салман Абеди - двамата му братя и баща му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа