X
 
 

Лаура Кьовеши бе окончателно утвърдена за главен прокурор на ЕС

1503 1
photo of Лаура Кьовеши бе окончателно утвърдена за главен прокурор на ЕС
Снимка: БГНЕС
Лаура Кьовеши бе окончателно утвърдена днес за главен прокурор на ЕС. Това стана с решение, за което съобщи Европейският парламент. По-рано тази седмица своето решение прие и Съветът на ЕС, отбелязва вестник "Сега".

С днешното решение на ръководителите на политическите групи и на председателя на ЕП започва седемгодишният мандат на Кьовеши. Румънката ще бъде първият ръководител на прокуратурата на ЕС.

Лаура Кьовеши вече официално е първият европейски главен прокурор

Съветът на ЕС постигна съгласие за назначаването на Лаура Кьовеши за първи европейски главен прокурор, предават световните агенции. Вот...

Очаква се прокуратурата на ЕС да започне работа до края на следващата година. Европейските прокурори ще разследват престъпления с бюджета на ЕС - измами, корупция, злоупотреби с ДДС над 10 милиона евро.

При обособяването на прокуратурата на ЕС бе решено, че пълномощията на институцията може да бъдат разширявани за в бъдеще. Досега 22 държави от съюза участват в европейската прокуратура, като не са се включили Великобритания, Швеция, Унгария, Полша, Ирландия и Дания.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално