Левите подкрепиха Юнкер за председател на ЕК в Париж

25534
Левите подкрепиха Юнкер за председател на ЕК в Париж
Снимка: БГНЕС

Днес, на среща в Париж, социалдемократически и социалистически лидери от десет европейски страни се събраха и подкрепиха кандидатурата на люксембургския консерватор Жан-Клод Юнкер за председател на Европейската комисия.

В срещата участваха френският президент Франсоа Оланд, италианският премиер Матео Ренци, вицеканцлерът на Германия Зигмар Габриел и премиерите на Дания - Хеле Торнинг-Шмит, на Румъния - Виктор Понта, на Словакия - Роберт Фицо, на Чехия - Бохуслав Соботка, на Малта - Джоузеф Маскат, на Австрия - Вернер Файнман и на Белгия - Елио ди Рупо, предава АFP.

Пъстрата картина в Европейския парламент

Докато в България целокупното гражданско общество все още се мъчи с въпросите КОЙ и КОГА, картината в Европейския парламент се оказва п...

Днешната среща в Париж бе свикана няколко дни след съвещание в Швеция на противниците на кандидатурата на Юнкер с участието на британския премиер Дейвид Камерън и колегите му от Швеция и Холандия.

За да получи председателския пост на Еврокомисията, Юнкер трябва да бъде подкрепен от ръководителите на половината от страни от съюза и от поне 376 евродепутати. Номинирането му е част от пакет договорки, включващ още постовете председател на Съвета, на Европейския парламент и Върховен представител за външната политика на Евросъюза.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа